Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

idezojelek

Összetartozás

Ha létezne az Európai Unióban szankció a túlzott ellenálló képességre, minden bizonnyal sok millió euróra büntetnének bennünket.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Ha létezne az Európai Unióban szankció a túlzott ellenálló képességre, minden bizonnyal sok millió euróra büntetnének bennünket. De az is lehet, hogy szimplán túlzott életrevalósági, talpraesettségi eljárást indítanának Magyarország ellen. 

Kevés nemzet mondhatja el ugyanis magáról, hogy ennyire sok sorscsapásból, az aránytalan túlerőtől elszenvedett háborús vereségből, birodalmi leigázási törekvésből nemcsak hogy felállt, de még tőkét, előnyt is tudott belőlük kovácsolni.

 Talán éppen azért fenekednek és uszulnak ránk most is régi-új ordas eszmékkel és diktatórikus szándékokkal, tervekkel, mert valójában irigyelnek bennünket.
Ugyan hány nép mondhatja el magáról, hogy egy olyan igazságtalan, a nemzet megsemmisítését célzó, az ország területének kétharmadát elrabló békediktátum után, mint ami Trianonban érte a magyarságot, nem pusztán meg tudott maradni, de még fejlődésre is képes volt? Az ország viszont nem csupán az 1920-as csonkolást, hanem egy újabb Trianont, a párizsi békeszerződésnek nevezett nagyhatalmi paktumot is túlélte, csakúgy, mint a több évtizedes szovjet-kommunista diktatúrát, megszállást, amely a nemzet gerincének porhanyósítására tett kísérletet.

Leginkább azonban azt irigyelhetik tőlünk, hogy mindezt a ránk zuhogó csapássorozatot nem leszegett fejjel, megtörve viseltük el, hanem főnixmadárként újjáéledve ismét Európa egyik meghatározó tényezőjévé válva, fityiszt mutatva a balsorsnak, még meg is ünnepeljük a trianoni békediktátum napját – a nemzeti összetartozás napjaként.

 Tudunk örülni annak, hogy annyi balsors, oly sok viszály után széttagoltságban, szétszóratásban, ám mégis egy nemzetként, lelki egységben összeforrva vívjuk a mindennapok küzdelmét, határon innen és túl.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt az Orbán-kormány alatt létrehozott nemzeti összetartozás napját, illetve az együvé, egy közösségbe tartozás érzését azonban nemcsak irigylik, hanem el is akarják venni. Az erre szolgáló eszköznek régóta neve is van: háború. Csakhogy mi túl jól ismerjük ezt a fajta emberiségellenes megsemmisítési eljárást, amelyet éppen azért találtak ki, hogy mindenféle nemzetek, közösségek közötti kapcsolatot felszámoljon és letiporja az egyének, népek önazonosság-tudatát is. Ezt akarják most is azok a sötét erők, amelyeknek útjában vagyunk mi és valamennyi nemzeti érzéssel megáldott, erős identitású népcsoport, náció.

Ne képzeljük tehát önhitten, hogy csak minket akarnak betörni, beledöngölni a talajba. Mindenki a célkeresztjükbe kerül, akinek van gerince és mer nemet mondani a kiterjesztett öngyilkos esztelenségre, a háborúra, amelyet olyanok erőltetnek, akiknek még egy vízipisztoly sem volt a kezükben soha és egy pezsgősdugó pukkanásától is ijedten rezzennek össze. 

Úgy gondolják persze, hogy nekik a csúnya háborúskodáshoz semmi fájdalmas közük nem lenne. Azt majd a vágóhídra küldött szolganépek és fiaik elintéznék, rájuk pedig csupán az elismerések, jutalmak bezsebelésének fáradságos munkája hárulna. Hát bennük aztán nincs összetartozás-tudat – legfeljebb saját magukkal és a tengeren túli háborúpárti machinátorokkal. A háborút hatalmuk megtartására találhatták ki „Sok hűhó Bidenért” jeligével. Az őrült háborúpártiak ellen, akik mindenfajta nemzeti összetartozást büntetnének, egyet tehetünk, hogy elkerüljünk egy újabb Trianonba sodortatást. A nemzeti összetartozás napja után kezdeményezhetnénk az európai összetartozás napját a választás időpontjára, június 9-re, amikor minden nép kiállhat a nemzeti szuverenitása és a közösen megőrzendő béke mellett. Egy egész kontinens öntudatos lakossága ellen bajosan indíthatnának Washingtonból vagy Brüsszelből túlzott szuverenitási eljárást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.