Molnár-ügy: ezt is vizsgálná a Fidesz

A székesfehérvári szocialista parlamenti képviselő szállodatámogatási ügyéhez hasonló eseteket vizsgálná meg kormányra kerülése esetén a Fidesz – jelentette ki lapunk tegnapi értesülése kapcsán Cser-Palkovics András. Molnár Albert (MSZP) – aki saját bevallása szerint elsősorban vállalkozó, másodsorban politikus – nem tartja etikátlannak és aggályosnak, hogy 468 millió forintot kapott a cége közpénzből. Ezért a mandátumáról sem mond le, mint ahogy a pénzt sem fizeti vissza.

2009. 03. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője szerint bár az országban fokozatosan romlik a helyzet, az emberek egyre nagyobb bajba jutnak, mégis vannak olyanok, akik a nehéz időkben is jól járnak. Mint arról beszámoltunk, 468 millió forintos támogatást – uniós és hazai közpénzből – nyert el a Molnár Albert MSZP-s országgyűlési képviselő résztulajdonában lévő cég a szintén az érdekeltségébe tartozó Magyar Király nevű szálloda fejlesztésére. A kormány irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetőleg a kormánypárti többségű Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács – amelynek korábban Molnár Albert is tagja volt – által megítélt 468 millió forintot a székesfehérvári MSZP-s képviselő résztulajdonában lévő Balance–99 Ingatlanhasznosító és Vendéglátó Zrt. nyerte el, amely 100 százalékban birtokolja a szállodát üzemeltető Magyar Király Vendéglátó Kft.-t. Cser-Palkovics András úgy vélekedett, hogy ha egy kormánypárti képviselő ekkora vissza nem térítendő támogatásban részesül, azt mindenképp meg kell vizsgálni, nemcsak politikailag vagy erkölcsileg, hanem jogilag is.
Ismert, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden úgy nyilatkozott az Echo TV-nek: különösen azokat a látványos és nagy bűncselekményeket fogják egyenként kivizsgálni a nagy nyilvánosság előtt, amelyeket nem derítettek fel, de amelyektől mégis hangos az ország.
Molnár Albert tegnapi közleményében úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy ha egy országgyűlési képviselő résztulajdonosként jelenik meg egy magyarországi gazdasági társaságban, akkor azt a vállalatot szükségszerűen versenyhátránynak kell érnie. A kormánypárti politikus hozzátette: a beruházással ötven új munkahelyet teremtenek, csaknem kétmilliárd forintot fordítanak a műemlék épület felújítására, ezzel is munkát teremtve a helyi építőipar számára. Tegnap azt is nyilatkozta, hogy ő elsősorban vállalkozó, másodsorban politikus. Molnár szerint ő maga megfelel az összeférhetetlenségi, illetve a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvények rendelkezéseinek, s nem tartja etikátlannak a támogatást. Egyben visszautasította, hogy luxusszállót építtetne, mondván: a hotelben három-, illetve négycsillagos kategóriának megfelelő szobákat alakítanak ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szintén közleményt adott ki, amelyben a szervezet azt állította, a pályázatokat a bírálóbizottságok bírálják el, a cégek tulajdonosi hátterének vizsgálata pedig nem az NFÜ feladata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.