Orbán: Melyik országban él Bajnai?

Romeltakarítás, a bizalom helyreállítása és Magyarország újjáépítése – Orbán Viktor szerint ebben a sorrendben kell megkezdenie munkáját a következő kormánynak. A volt miniszterelnök  hangsúlyozta, Magyarország főbb erőforrásai, a föld, a víz nem lehet eladó, és azt is, hogy az európai parlamenti választás bizalmi szavazás is lesz a Bajnai-kormányról.

2009. 04. 27. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz elnöke a Magyarország többre képes – Összetartozás Európája című vitasorozaton tegnap az ELTE Gólyavár-épületében úgy fogalmazott: ami ma zajlik a világban, az nem feltétlenül válság, hanem az európai kultúrkörhöz tartozó civilizációk átalakulása. Reménytelennek nevezte azokat, akik a magyar kormányhoz hasonlóan a válságot akarják kezelni. – A magyarságnak ezért alkalmazkodnia kell a többi néphez hasonlóan, megújulni és megérteni a jövő változásait – mondta Orbán Viktor. A szocialisták és a szabad demokraták nem bíznak az emberekben, ugyanis problémának érzik a demokratikus választást. Hozzátette, az európai parlamenti választás bizalmi szavazás a minden korábbinál nagyobb megszorításokat tervező kormányról, különös tekintettel azért, mert nem engedte meg, hogy a nép döntsön az új irányok kijelöléséről.
Orbán Viktor elsődleges fontosságúnak nevezte az elherdált stratégiai állami vagyon visszaszerzését az azokat eltulajdonító, gyakran kartellező csoportoktól. Egyben kijelentette, hogy hazánk anyagi természetű erőforrásai, a föld, a víz nem eladó, még akkor sem, ha a reménytelenség koalíciója mással sem foglalkozott, csak azzal, hogyan tudja a közösségi vagyonrészeket valaki másnak eladni. Erős mezőgazdaság, erős turizmus, vállalkozási forradalom, valamint a polgárokat szolgáló erős állam; a Fidesz elnöke az újjáépítés részeként kivitelezendő elsődleges feladatoknak nevezte a bürokrácia leépítését, valamint a magas adók és közterhek kiiktatását is.
A változás alapvető feltétele, hogy új munkahelyeket teremtsünk, méghozzá egymillió legálisat, ez pedig megszorításokkal nem lehetséges – hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Megjegyezte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc programja kevesebb megszorítást tartalmazott, mint Bajnaié. Magyarország nem reménytelen, csak az MSZP az, amely Európában egyedülálló módon kormánypártként hosszú ideje nem kormányoz, csak a saját bajával törődik. – Hol él ez az ember, melyik országban? – tette fel a kérdést Bajnaira utalva. Orbán szerint már látható, hogy minimum 8 százalékos lesz hazánkban a recesszió.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.