A Világ Ura meg az ő Kanos Nyulai

Czakó Gábor
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai, gazdasági, szociológia műszerekkel látható világ ura a Pénz. Nem tudjuk, mit érez egy csinos szobalány láttán, sőt, azt sem tudjuk, látja-e vagy érzékeli-e bármilyen módon, s ha igen, akkor ez mit jelent számára. A Pénz személytelen, másként mondva: embertelen hatalom, amit a hitehagyott emberiség ültetett a saját nyakára. Bizonyára nem törődik sem a hercegnők, sem a cselédlányok bájaival, eszével, kedvességével, sőt, pénzügyi vonzatával sem. A gazdaságkori Pénz leglényegét tekintve a Semmi, hiszen fizikailag sem létezik, az Antikrisztus egyik tüneménye, amely működését szolgáin és az általuk szervezett világintézményeken keresztül fejti ki.
Például az IMF-en és múlt hét végéig annak Nagy Megrontóként meg Kanos Nyúlként is becézett vezérén, Dominique Strauss-Kahnon keresztül. Természetesen tudjuk, hogy az IMF vezérigazgatósága a Pénznek és átszellemítőjének nem a tróntermében, nem is a palotájában, nem is a kertjében, hanem a gyepű árkának két partján őrjáratozik, hogy elkapja az arra tévelygőket. Elkapja és betörje és a Pénz óriási, személytelen gépezetének szolgálatára kényszerítse.
A kulcsszavak: elkap, betör, kényszerít.
Aki szolgál, az ura arcának képmását viseli. A népmesék kiskondása-királyfija nem holmi suskácskát akar zsebelni – ha igen, akkor suska-arcú volna. Ő „szerencsét próbálni” indul. Életre-halálra. Ezért nem áll be akárhová, csakis a Királyhoz vagy a Boszorkányhoz, aki nem más, mint az ősrégi világ istensége, akit az ő törvénye szerint szolgál, de a végén legyőz: megszerzi az Élet vizét, a táltos paripát, és általuk mintegy megváltja a maga országát.
A Pénzt másként, az említett három vezérszó szellemében kell szolgálni, így válik a cseléd hasonlatossá urához, istenéhez.
Sokan csodálkoznak, hogy a fentebb nevezett vezérigazgató – aki francia hazájában köztársasági elnökké akart válni szocialista színekben – napi háromezer dollárba kerülő lakosztályában a vád szerint elkapta, betörte és perverzitásokra akarta kényszeríteni a szobalányt. Ez természetes. Nem tett egyebet, csak azt, amire ura és istene képének viselésében rákapott. Kiváló vezérigazgató volt, és remek francia elnök lett volna – gazdája szempontjából. Az IMF a Strauss-Kahnok kezén keresztül kapja el, töri be és kényszeríti hazájuk elleni perverzitásokra a leigázott kormányokat, amelyeknek országai – egyebek közt – fizetik a Kanos Nyulak szállodaszámláját. A napi háromezer dolcsi hangyafika; nagyjából ennyi egy átlag földlakó átlagos évi jövedelme. A Pénz szempontjából semmi: bármikor tud mondani egy akármekkora számot a Föld számlájára. Természetesen Strauss-Kahn is semmi és senki: megy a börtönbe, majd némi szemétsajtós tündöklés után a „félreeső helyre”. Utána lehet olvasni: „A tíz szarv, melyet láttál, és a vadállat meggyűlölik a parázna asszonyt, kifosztják és levetkőztetik, sőt húsán rágódnak és tűzön sütik.” (Jel. 17,16)
Innen nézve hazánk és Orbán Viktor bűne világos: lerázta az IMF igáját, sőt, meg is adóztatta a Pénzt. Sajtótörvény? Alkotmány? Cigánykérdés? Ugyan! A koholt vádak soha nem fogynak ki, és a helyi meg nemzetközi pénz- és politikakompatibilis elkapók, betörők, kényszerítők sem, akik nem félik Istent, és nem tanulnak a Paráznák naponta ismétlődő esetéből.
Meddig? Amíg mi, magyarok meg nem adjuk magunkat, s vissza nem választjuk a tavaly elcsapott Kanos Nyulainkat. Vagy a Bárány erejével meg nem tisztítjuk magunkat és a Földet.

A szerző író

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.