Röviden

MTI
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közép-európai motor
Podgorica. Hamarosan ismét Közép-Európa lesz az európai gazdasági növekedés motorja – jelentette ki Orbán Viktor montenegrói látogatásán. A világgazdasági válság elmúltával visszaáll az a krízis előtti helyzet, hogy Közép-Európa adja majd az EU gazdasági növekedésének nagy részét – mondta a magyar kormányfő. (MTI)

Modellértékű viszony
Bukarest. Románia és Magyarország között nincs diplomáciai háború, a két ország stratégiai partnere egymásnak, a román–magyar megbékélés számos európai ország számára modellértékűvé vált – jelentette ki Teodor Baconschi román külügyminiszter egy interjúban. Baconschi arra a megjegyzésre válaszolt, hogy a román sajtó egy része diplomáciai háborúként értelmezte a két ország között a tervezett romániai területi-közigazgatási átalakítás kapcsán felmerült nézetkülönbséget. (MTI)

Szíriai vérfürdő
Damaszkusz. Újabb nagyszabású tüntetések voltak tegnap több szíriai városban a damaszkuszi rendszer ellen. A karhatalom több helyütt a tömegbe lőtt, legkevesebb tizenhatan vesztették életüket. (MTI)

Haraszti kitüntetése
Bécs. A Becsületrend lovagi fokozatát adományozta Franciaország Haraszti Miklós volt SZDSZ-es képviselőnek, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselőjének a sajtószabadság érdekében kifejtett tevékenységéért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.