Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egyben marad a Corvinus egyetem

Mégsem darabolnák fel a Corvinus egyetemet, a legújabb elképzelések szerint az oktatásirányítás fővárosi együttműködési zóna létrehozásával számol.

PR
2012. 06. 28. 4:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan itt a felsőoktatási intézmények négy évre szóló fejlesztési terveinek leadási határideje, az egyetemeknek és főiskoláknak június 30-ig kell megküldeni a jövőbeni finanszírozásukat nagyban befolyásoló dokumentumot az oktatási államtitkársághoz. Az ősszel leköszönő Kis Norbert felsőoktatási helyettes államtitkár a lapnak elmondta, hogy az intézmények megkezdték az együttműködésekről szóló egyeztetéseket, többen már integrációról is szerződést írtak alá: például a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szolnoki Főiskola, melyek a jövőben közös intézményi keretben folytatják munkájukat.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a kormány együttműködési zónákba (hivatalos kifejezéssel: pólusokba) sorolta be a képzőhelyeket azzal a céllal, hogy felszámolják a párhuzamosságokat, és elérjék, hogy egy-egy profillal legfeljebb öt helyen folytassanak képzést az országban. A 13 pólus létrehozása kapcsán a Budapesti Corvinus Egyetem beosztása kavarta a legnagyobb port, mivel ez az egyetlen intézmény, amit szétdaraboltak volna: a budai karokat a közép-magyarországi agrárközponthoz, a társadalomtudományi, közgazdaság- és gazdálkodástudományi kart pedig a közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólushoz rendelték volna.

Most úgy tűnik, mégis egységes maradhat az intézmény. Kis Norbert ugyanis közölte, hogy a fejlesztéspolitika egy fővárosi együttműködési zónával számol, mivel a budapesti intézmények nagy része hajlik a szervezeti integrációt nem jelentő összefogásra. Emlékeztetőül: az áprilisi verzió szerint a fővárosi intézmények még nyolc különböző pólust alkottak volna.

A teljes cikket a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.