A CÖF Goodfriendet támadja

A magyar jogszabályok szerint feljelentési kötelezettsége keletkezhetett az ügyvivőnek.

2014. 11. 13. 4:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője a Magyar Nemzetnek elmondta: az amerikai ügyvivő külföldi hivatalos személynek minősül, és miután képfelvételek támasztják alá, hogy az elmúlt hetekben többször elhagyta a budapesti amerikai nagykövetség területét (tehát Magyarország területére lépett), így a magyar jogszabályok alapján ekkor feljelentési kötelezettsége keletkezett, s át kellett volna adnia állítólagos bizonyítékait, amelyek igazolják, miért tiltottak ki hat magyar tisztviselőt az Egyesült Államokból.

Az alkotmányjogász kiemelte: a Btk. szerint ha például egy hivatalos személy elmulasztja a feljelentést egy vesztegetési ügyben, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Lomnici megjegyezte, bűncselekmény gyanújába keveredő diplomaták ellen rendszerint nem indul büntetőeljárás, hanem kiutasítják őket az országból.

Eközben az ATV.hu úgy értesült, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) adatokat kért az Emberi Erőforrások Minisztériumától egy olyan cégcsoportról, amely kulcsszerepet játszhat uniós pénzek felhasználásában. Kedden DK-s politikusok arra kérték az OLAF-ot, világítsa át a NAV-ot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.