Bakot lőttek Soros grúz támogatottjai

A Google fordítóprogramját alkalmazták magyar nyelvű szakértő helyett.

2015. 02. 21. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint rámutattak, a tbiliszi székhelyű szervezet nem kért föl magyarul beszélő szakértőt, ehelyett a Google fordítóprogramjával vette górcső alá a magyar agytrösztöket.

A Transparify harminchét uniós szervezet közül a Political Capitalt találta a legkevésbé átlátható gazdálkodásúnak két egyesült királyságbeli társasággal holtversenyben. Ugyancsak a sereghajtók között végzett az Eötvös Károly Intézet, amely a lehetséges ötből mindössze egy csillagot kapott. Érdekesség, hogy a Transparify saját támogatóját, a Soros György amerikai spekuláns által életre hívott Open Society Foundationst sem kímélte, amelynek nulla csillagot adott.

A Political Capitalnél közölték: cégük csak projekttámogatásokat kap, amelyeket a projektjeikhez tartozó honlapokon, továbbá rendezvényeiken, közleményeikben, tanulmányaikban feltüntetnek – ám ezt a „Transparify módszertana furcsa módon nem vette figyelembe”.

Az Eötvös Károly Intézetnél is jelezték: hat évre visszamenőleg fent vannak a honlapjukon a gazdálkodásukról szóló részletes beszámolók. Mindkét szervezet jelezte a grúzoknak a mulasztást. Hangsúlyozták: mindezek alapján továbbra is hitelesen kérik számon az átláthatóságot a magyar kormányon vagy épp a pártokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.