Tarsoly visszaveszi pozícióját a Quaestornál

Azt mondta, hibát követett el, amikor átengedte cégcsoportja központi cégének vezetését.

MNO
2015. 03. 25. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. „Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól” – tette hozzá.

„Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására” – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára, a változást a Cégbíróságra csütörtökön lehet benyújtani – jegyezte meg

„Mind személyesen én, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában” – közölte Tarsoly Csaba.

Tarsoly Csaba később nyilatkozott az MTI-nek, mint mondta, nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével. Kifejtette, hogy az új vezérigazgatót a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban – felhatalmazás hiányában – nem nevezett meg.

Tarsoly Csaba megerősítette, szerdán valamennyi közgyűlést és taggyűlést megtartanak, amelyek ahhoz szükségesek, hogy visszavegye vezetői tisztségeit. A Cégbíróságra csütörtökön lehet a változtatást benyújtani – jegyezte meg.

A Hvg.hu derítette ki, hogy Tarsoly Csaba, felesége és apja eltűnt a Quaestor-birodalom legnagyobb, központi cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. éléről a legújabb cégbírósági adatok szerint. Egy jogász véleménye szerint ez alkalmas lehet a vezetői felelősség alóli kibújásra. A Magyar Nemzet úgy tudja, Tarsoly Csabával szemben egyelőre nem intézkedtek a rendőrök, azonban napokon belül kihallgathatják.

Ismert, a több száz milliárdos hiány miatt öncsődöt jelentett Quaestor-csoportnál Orgován Béla március 16-án érdekes körülmények között lett Tarsoly Csaba után a cégcsoport központi cégének vezérigazgatója. A Hvg.hu információi szerint egy pécsi ügyvédnő segített a többek szerint középfokú végzettséggel sem rendelkező tápiósági férfinak – aki élete nagy részében munkanélküli volt – két céget alapítani január 27-én, 3-3 millió forintos jegyzett tőkével. A cégeket idén februárban jegyezte be a cégbíróság Tápióságra, Orgován lakcímére. Mindkét vállalkozásnak ugyanazon a napon, február 24-én nyitottak számlát a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezetben. Az egyik vállalkozás neve szerint építőipari társaság, az ONSZID-MA Kft., főtevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A másik a KONIMONIKA Irányítástechnika Kft., főtevékenysége ipari gép, berendezés üzembe helyezése – írja a Hvg.hu.

A Fidesz hétfőn nyújtotta be a parlamentnek azt a törvénymódosító javaslatát, amelynek célja, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett a vállalatok vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.