Kovács Zoltán: Az NGO-kkal van gond

„Azt próbálják bebizonyítani magukról, hogy ők a valódi civilek” – fogalmazott.

MN
2017. 04. 25. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem a Magyarországon működő mintegy hatvanezer civil szervezettel van a gond, sőt, az ő támogatásukat az állam közel másfélszeresére emelte. A kommunisták által korábban gyakorlatilag eltörölt civil társadalom megerősítésére ugyanis óriási szükség van hazánkban. Az úgynevezett NGO-kkal, azaz nem kormányzati szervezetekkel azonban vitatkozunk, azokkal, amelyek azt próbálják bebizonyítani magukról, hogy ők a valódi civilek” – mondta Kovács Zoltán a Magyar Hírlapnak. A kormányszóvivő hozzátette: ez a néhány tucatnyi szervezet külföldi pénzből szinte csak azért dolgozik, hogy a létező politikai kereteket megváltoztassa.

Kijelentette, hogy a civil szervezetek esetében egy amerikai, már az 1930-as évek óta folyamatosan alkalmazott szabályozás átvételéről van szó. „Márpedig az Egyesült Államoknál jóval kisebb, s így kiszolgáltatottabb országokban, mint amilyen hazánk is, sokkal nagyobb veszélyeket rejthet magában az érintett szervezetek ténykedése” – fogalmazott. Kovács Zoltán úgy véli, míg korábban ezek a szervezetek a romák helyzetével voltak elfoglalva, addig mára a migráció lett a valódi témájuk.

A kormányszóvivő szerint a bevándorlás kapcsán egyértelműen látszik, hogy a létező magyar és uniós törvényi keretek ellen dolgoznak ezek a szervezetek, Soros több százmilliós támogatásával. „Mi azt mondjuk, a politikai döntéshozatal a nép által felhatalmazott képviselők és kormányok dolga. Az NGO-kat soha senki nem választotta meg, mégis ugyanezt a szerepet kívánják betölteni” – fűzte hozzá.

A Nemzeti Konzultációval kapcsolatban közölte, a mostani hat pont mindegyike olyan aktuális kérdésről szól, amelynek megoldása jórészt még előttünk áll, és ez nem közvélemény-kutatás, annál szerinte sokkal mélyebb eszköz.

Azzal kapcsolatban, hogy májusban dönt az Európai Bíróság a kvótarendszer elleni magyar beadványról, Kovács Zoltán kijelentette, olyan rendszer kiépítése zajlik, amely alapvetően nem a határok megvédését célozza, hanem intézményesíteni szeretné a beengedés kereteit. „Létező veszély, hogy ezt még a nyárig megpróbálják keresztülverni. Ez ellen küzdünk” – mondta. Kitért arra is, hogy eddig nyolc-kilencszáz millió euróba került Magyarországnak a határvédelem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.