Kopaszügy: Rogán Antal „miniszter úr” csak vendég volt Csepelen

Az államtitkár cáfolja, hogy a kopasz biztonsági őrök Rogán Antalt védték volna a csepeli lakossági fórumon.

Tompos Ádám
2017. 06. 22. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba szerint sem biztonsági szolgálatot, sem testőrt nem alkalmazott „Rogán Antal miniszter úr”, amikor 2017. május 26-án látogatást tett a nemzeti konzultációs országjárás csepeli állomásán; mindössze „vendég volt”, ezért a „szervezési kérdésekre értelemszerűen semmilyen ráhatása nem lehetett”. Az államtitkár mindezt Sneider Tamás írásbeli kérdésére válaszolta meg. A jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, kinek a megbízásából látták el Rogán Antal személyi védelmét azok a kopasz biztonsági őrök a csepeli fórumon, akik korábban sajtóhírek szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) látókörébe kerültek.

A rendezvényekről készült videofelvételeken látszik, hogy a propagandaminisztert szinte mindenhova kigyúrt, öltönyös kopasz férfiak követik. A felvételeken látszik az is, hogy a biztonsági őrök annak a Swat Privat Groupnak az emberei, amelynek vezetője K. Konrád; őt a 444.hu cikke szerint „Izom” néven tartja nyilván a titkosszolgálat. További érdekesség, hogy K. Konrád „Izom” ellen ugyanabban az ügyben nyomozott az NVSZ, mint amelyikben a nemrég a Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset részese, (a szintén kopasz) M. Richárd „Gyurma” ellen. Ő egyébként korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja is volt.

A 444.hu-nak nyilatkozva egyébként a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd már lényegében „elhatárolódott” Rogán Antal helyett „Izom” cégétől. A portálnak a politikus azt mondta, a „biztonsági embereknek semmi közük” a propagandaminiszterhez. Csupán azt szerették volna biztosítani – fűzte hozzá Németh –, hogy ne okozzanak „hihetetlen botrányt a Soros által támogatott” pártok. Példának azt hozta fel, hogy a Momentum Mozgalom vezetői újságírókat látogattak meg az Origóban, vagy hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke bevonult Rogán Antal egy korábbi fórumára. „Mi azt szerettük volna, hogy ez a csepeli fórum nyugodt, békés légkörben zajlódjon” – mondta Németh, aki elégedett volt a Swat Privat Group szolgáltatásaival.

Az ügy később az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé került, amelynek alelnöke történetesen Németh Szilárd. Ezt követően a kormánypárti Pesti Srácoknak nyilatkozva az ügyet „piaci kofalármának” és „politikai hecckampánynak” nevezte; szerinte „minden a határkerítés, a migránskvóta elutasítása miatt történt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.