Németh Szilárd politikustársa sem érti, hogy miért nemzetbiztonsági kockázat Molnár

„Ha az alelnök úr így fogalmazott, akkor ez bizonyára így is van” – csak ennyit mondott megkeresésünkre Móring József Attila.

Katona Mariann
2018. 01. 30. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Homokszem került a kormánypárti médiagépezetbe, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s tagja ugyanis nem tudott egyértelmű választ adni arra: egyetért-e Németh Szilárdnak, a testület fideszes alelnökének azzal az egyébként abszurd felvetésével, hogy Molnár Zsolt bizottsági elnök nemzetbiztonsági kockázatot jelent. „Ha az alelnök úr így fogalmazott, akkor ez bizonyára így is van” – csak ennyit mondott a Magyar Nemzet megkeresésére Móring József Attila, aki egyébként nyolcadik éve ül bent az üléseken, mialatt végig Molnár Zsolt volt az elnök.

Emlékezetes, Németh Szilárd azután nevezte nemzetbiztonsági kockázatnak a testület elnökét, hogy megtudta, Molnár Zsolt levélben kért tájékoztatást Soros Györgytől annak állítólagos veszélyes tervéről. Móring – miként kifejtette – „óvatosabban” fogalmazna a szocialista politikus levélírása kapcsán. „Alelnök úr biztosan tudja, hogy ezt a kijelentését mire alapozta” – fűzte hozzá a KDNP-s képviselő.

Németh Szilárd egyébként az LMP-s Szél Bernadettet is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja, ezért vonultak ki a kormánypárti politikusok a testület múlt csütörtöki üléséről, ellehetetlenítve ezzel a munkát. Móring József Attila szerint Szél Bernadett esetében a kockázat nem kérdés, mert „olyan szervezetet támogatott és támogat”, amely kapcsolatba hozható az amerikai–magyar milliárdossal. Valójában az LMP-s politikus tizenöt évvel ezelőtt néhány hónapig dolgozott a Menedék Egyesületnél, amelyet Soros György mellett az első Orbán-kormány is támogatott.

Móring abban sem érzett ellentmondást, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) mindkét képviselőt átvilágította, és nem tárt fel kockázatot. „Nem zárható ki, hogy akkor, amikor ez a vizsgálat lezajlott, még olyan véleményt adott ki az AH, amely esetében ez a körülmény nem állt fenn, azóta meg fennáll” – magyarázta. Ennek ellenére nem kezdeményezik, hogy a két kockázatosnak nevezett ellenzéki képviselő soron kívül újra átessen átvilágításon. A politikus szomorúnak és aggasztónak nevezte, hogy már a nemzetbiztonsági bizottságot is politikai játszmákra használják fel. Habár épp a kormány démonizálja Soros Györgyöt hosszú ideje, Móring József Attila szerint itt most az ellenzéké a felelősség.

Molnár Zsolt egyébként jövő csütörtökre ismét összehívta a testület ülését, továbbra is – egyebek között – a „Soros-terv” kockázatairól szeretnének tájékoztatást kapni, illetve arról az 1300 emberről, akit a kormányzati propaganda ellenére tavaly „titokban” befogadott Magyarország. A szocialista politikus szerint múlt héten, amikor a kormánypártok megakadályozták a munkát, megmutatták, milyen jövőt szán a Fidesz–KDNP Magyarországnak. „Ha újra nyernének, olyan országban kellene ébrednünk április 9-én, ahol a Fidesz párttestületei határoznak a nemzetbiztonsági bizottság sorsáról, ahol Németh Szilárd dönthet arról, hogy ki jelent kockázatot” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.