Nyomozás indulhat a pécsi otthonban megalázott nő ügyében

A rendőrséghez fordul a kigúnyolt nő családja a baptista otthonban történtek miatt.

MN
2018. 01. 16. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lépéseket tesz a Malomvölgyi úti idősotthonban történtek miatt az ápolók által megalázott nő családja – írja a Szabad Pécs, a lapjukhoz eljuttatott ügyvédi levélre hivatkozva.

A családtagok nehezményezik, hogy az érintett ápolók nem kértek tőlük bocsánatot, és a Pécsi Rendőrkapitánysághoz fordulnak – a közfelháborodást kiváltó ügy így büntetőeljárással folytatódhat. A fenntartó időközben jelezte: az intézmény igazgatója folyamatosan kapcsolatban áll a családdal, és személyes találkozót is kezdeményezett.

Lapunk is megírta, hogy január 13-án a malomvölgyi otthon két ápolója gyomorforgató képeken pózolt, szexuális aktust imitált egy magatehetetlen gondozott mellett – a jeleneteket egy kollégájuk fotózta. A fotók felkerültek a Facebookra is és komoly botrányt váltottak ki.

Később az otthon vezetősége közleményben is reagált: e szerint megdöbbenéssel értesültek róla, hogy az intézményben „három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általuk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, és ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jóérzésű emberek felháborodását”.

Az intézmény vezetősége az érintett dolgozók munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette, a történtekkel kapcsolatban pedig vizsgálatot indított. Egyben sajnálatukat fejezték ki, mondván, mindent megtesznek, hogy a jövőben hasonló esetek ne forduljanak elő.

Az otthon vezetősége közölte azt is, hogy a felelősök bocsánatot kérnek a megalázott asszonytól és hozzátartozójától. Gyuró Anikó igazgató hangsúlyozta, 2018. január 14-én 13 óra 33 perckor telefonon személyesen kért bocsánatot a történtekért az intézmény nevében. Az, hogy az elbocsátott dolgozók megteszik-e ugyanezt, már az ő személyes felelősségük – tette hozzá Gyuró Anikó.

A Baptista Szeretetszolgálat ez egyik legjelentősebb szereplője a hazai szociális ágazatnak, több mint háromezer főt foglalkoztatnak, hasonló esetre pedig korábban sosem volt példa praxisukban. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.