Nem a terrorizmus, hanem az egészségügy miatt aggódnak a magyarok

A korrupció is sok magyart zavar.

MN
2018. 02. 13. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódik a magyar lakosság, ezen kívül a legégetőbb problémának a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget, valamint a korrupciót említették a legtöbben – derült ki az Ipsos MORI nemzetközi felmérésének eredményeiből, melyet a 444.hu ismertetett.

A kutatás szerint a terrorizmus problémája meglepően kevés magyart tölt el szorongással, mindössze 3 százalékukat. A szám azért is meglepő, mert évek óta zajlik a kormányzati propagandakampány, de az Ipsos MORI mérése szerint a kampány nem győzte meg a magyarokat arról, hogy a bevándorlás az ország három legnagyobb problémája között szerepelne. A bevándorlás ellenőrzésének kérdése is csak a magyarok 11 százalékát tölti el aggodalommal.

A környezeti kérdések pedig hidegen hagyják a közvéleményt, a környezettel szembeni fenyegetéseket csak a megkérdezettek 2 százaléka sorolta a legkomolyabb problémák közé.

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet rendszeresen vizsgálja, hogy mi aggasztja legjobban az embereket a világ országaiban. A megkérdezetteknek azt a három legjellemzőbb veszélyforrást, szorongástényezőt kell kiválasztaniuk, amely szerintük hazájukban a legtöbb aggodalomra ad okot.

Idén januárban 27 országot vizsgáltak. Mint kiderült: a legtöbb országban az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok. A magyarok különösen borúlátók voltak: Brazília, Mexikó és Olaszország után hazánk a negyedik az összesített szorongásrangsorban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.