Rogán Antal: A magyar kormány szövetségeseket keres Soros György ellen

A jövő héten például a bevándorlás ellen keményen fellépő Ausztrália külügyminiszterével tárgyal Orbán Viktor.

MTI
2018. 02. 18. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az ellenzéki pártok kerülnének kormányra, a kabinet olyan gyenge lenne, hogy a Soros György által irányított érdekcsoportok vagy Brüsszel minden további nélkül keresztülvinné rajta az akaratát – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Rogán Antal közölte: a magyar kormány keresi a szövetségeseket, a jövő héten például Orbán Viktor a bevándorlás ellen keményen fellépő Ausztrália külügyminiszterével tárgyal.

Rogán Antal elmondta: számítottak arra, hogy támadni fogják a Stop, Soros! törvényjavaslat-csomagot. Ugyanis – mint kifejtette – Soros György nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a világ- és az európai intézményeknél vezető pozícióba helyezze az embereit. Az Európa Tanács képviselője – aki nyíltan bevándorláspárti álláspontot képvisel – az egyik Soros-alapítvány vezetője volt, míg az ENSZ fő jelentéstevője – aki jelenleg is bevándorlási kérdésekkel foglalkozik – kitüntetést kapott Soros Györgytől 2010-ben Budapesten – fejtette ki a miniszter.

Hozzátette: azok az alapítványok, egyetemek stb., amelyeket Soros György működtet, egyre több szállal kötődnek a politikai intézményekhez. Úgy fogalmazott: „egy hatalom mögötti hatalomról van szó”, amely megpróbálja befolyásolni a választott a képviselőket, sőt egyre többen vannak köztük választott tisztségviselők is. Ezt az emberek nem tudják. Kifejtette: a választóknak fogalmuk sincs, hogy ilyen emberek készítik az olyan dokumentumokat, mint az ENSZ migrációs terve, amely szerint a bevándorlás jó dolog, az egész világon szervezni kellene, a gazdasági bevándorlást pedig legalizálni. Ez elfogadhatatlan, küzdeni kell ellene – szögezte le Rogán Antal, s keresik a szövetséges országokat. Példaként említette a bevándorlás ellen szigorúan fellépő Ausztráliát, amelynek külügyminisztere a jövő héten Magyarországra látogat, s találkozik Orbán Viktor kormányfővel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Rogán Antal kitért arra: azt is nézni kell, honnan van Soros Györgynek az a vagyona, amellyel azokat támogatja, akik „istenítik őt”. Soros György soha nem a teljesítményen alapuló piacgazdaságnak volt a gyakorlója, hanem mindig spekulációból szerezte a pénzét, egy – ahogy a németek mondják – „kaszinókapitalista” – fejtette ki, hozzáfűzve: Soros György személyét a világon sokfelé övezi kritika. Korábban pénzügyi spekulánsként komoly károkat okozott Angliában, a francia pénzügyi intézmények jelentős részét megtámadta, továbbá Izraelben is erős kritikák érik a személyét – fejtette ki a miniszter, megjegyezve: Soros György sok országból ki is van tiltva.

A miniszter szerint Soros – mint aki „irdatlan mennyiségű pénzzel bevándorlókat akar behozni Afrikából és a Közel-Keletről nagy számban úgy, hogy nem kérdezi meg a magyar embereket” – nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra.

Rogán Antal úgy vélekedett: az ellenzéki pártoknak nincs hitelük. Bár mostanra észrevették, hogy Magyarországon az emberek nem akarnak bevándorlást, elutasítják a brüsszeli bevándorláspolitikát, de nem arra kell figyelni, mit mondanak most, hanem arra, hogy mit mondtak, cselekedtek korábban. Rogán szerint ha 2014-ben baloldali kormány került volna hatalomra, nem építette volna meg a kerítést, s akkor most itt lennének a „giga-menekülttáborok” Magyarországon.

A miniszter szerint ezért is van nagy tétje a mostani választásnak. Ugyanis ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnának az együttes kormányalakításra – bár „az önmagában is egy nonszensz koalíció lenne” –, akkor végrehajtanák a „Soros-tervet”, és megnyitnák a kerítést.

„A veszély kézzelfogható közelségben van” – hangsúlyozta Rogán, kifejtve: miután Charles Michel belga miniszterelnök elszólta magát, júniusban arra készülnek, hogy ha nem megy keresztül az új bevándorlási mechanizmus – amely szerint behoznák s kötelező kvóták szerint szétosztanák a bevándorlókat –, akkor át fogják erőltetni többségi szavazással. Úgy, ahogy tették az 1300-as kvótával, csak most „ipari méretekben”. Ha akkor egy gyenge kormány áll Magyarország élén, lenyomják a magyarok torkán. Ezt nem szabad megengedni – szögezte le a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.