Schiffer: Soros pénzéből képviseltem Orbán Viktort

Jurák Kata a Magyar Időkben csinos összeesküvés-elméletet vázolt, Schiffer egy mondattal megsemmisítette.

MN
2018. 02. 05. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangzatos címmel próbálja meg az időben visszavetíteni az állítólagos Soros-összeesküvés ármánykodásait a Magyar Idők. Jurák Kata „Évtizedek óta a Soros-hálózat vonzásában” című írásában leginkább Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét támadta. A vád nem kevesebb, minthogy tagja volt a Humanista Mozgalomnak, amit Jurák – közelebbről meg nem nevezett német sajtóorgánumokra hivatkozva – pszichoszektának nevez.

Szél nem csak azért tagja a hálózatnak, mert 16 évesen az Egyesült Államokban tanult Soros-ösztöndíjjal, de komoly oknyomozással Jurák azt is kiderítette, hogy „a mozgalomból avanzsálódott Magyar Humanista Párt egyébként a Facebook-oldalán a migránsok betelepítését szorgalmazza”, illetve „éles kormánykritikát fogalmaz meg”, ami „egybecseng az LMP miniszterelnök-jelöltjének álláspontjával”. 

Kijutott a Jurák-féle összeesküvés-elméletből az LMP másik előzményének, a „liberális” Védegyletnek is, amely mögött „már bizonyítottan Soros György áll”. A bizonyíték ez esetben az lenne, hogy Soros 2006-ban 43,5 milliárd forintos extra adományt nyújtott az általa alapított Közép-európai Egyetemnek (CEU), de az nem derül ki a cikkből, hogy mi köze mindennek és Mario Vargas Llosa perui írónak a Védegylethez. 

Azt viszont megtudhattuk, hogy Schiffer András is a Védegylet oszlopos tagja volt, „mindamellett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa és az LMP alapító tagja”. Ilyen leleplezés után Schiffer nem is tehetett mást, vallomást tett a Facebookon: 1996–2008 között dolgozott a TASZ-nak, aminek keretében, az ügyvivői testületi döntése alapján például 2007 decemberében elvállata Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök képviseletét is, amikor a rendészeti minisztérium beperelte. „Tehát, igen, Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Soros-pénzből képviseltem” – írta Schiffer. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.