Szentkirályi Alexandra: Az emberek igazságérzetét sértő ügyekről van szó

Börtönkártérítések, iskolai szegregáció, feltételes szabadságra bocsátás: márciusban indul az ezeket a témákat is tartalmazó új nemzeti konzultáció – mondta a kormányszóvivő a Hír TV-ben.

Forrás: HÍR TV2020. 02. 14. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börtönkártérítések, iskolai szegregáció, feltételes szabadságra bocsátás. Márciusban indul a kilenc kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció. Ezekről beszélgetett a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Legutóbb 2018 novemberében zajlott le egy konzultáció a családtámogatási rendszerről, amelyet törvénykezés és jogszabályalkotás követett, ezek mára intézkedésekké váltak. Ez a mostani helyzet merőben más, hiszen érvényben lévő, sőt jogerős ítéletekben kéri a kormány az állampolgárok véleményét, mindezt pedig kifogásolja az ellenzéki sajtó – vezette fel a témát Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Szentkirályi Alexandra erre elmondta, hogy 2010 óta kérik ki a lakosok véleményét az őket leginkább érintő témákban. Így volt ez a migráció vagy a családvédelem esetében, most pedig azokról az intézkedésekről van szó, amelyek sértik az emberek igazságérzetét – hangsúlyozta.

Elhangzott, hogy a börtönbiznisz során mintegy 12 ezer per zajlott le vagy van folyamatban, és eddig megközelítőleg 8 és fél milliárdot pereltek ki a magyar állam zsebéből az elítéltek és bizonyos ügyvédcsoportok.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a konzultációban olyan kérdéseket tettek fel, amelyek megválaszolása nem igényel komoly jogi ismereteket. A börtönbiznisz mellett kíváncsiak még többek között az emberek véleményére a gyöngyöspatai szegregációs ügyben, valamint a feltételes szabadságra bocsátás kérdésében.

Szentkirályi Alexandra a gyöngyöspatai szegregációs ügy kapcsán felhívta arra a figyelmet, hogy külföldről pénzelt, Soros György nevéhez köthető aktivista csoportok állnak mögötte, akiknek nem a romák megsegítése az elsődleges érdekük, hanem feszültséget próbálnak kelteni.

A nemzeti konzultáció kilenc kérdést tartalmaz majd, és a tervek szerint május elején összesítik a beérkezett kérdőíveket. Az eredményekről akkor tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.