Balliberálisok vári lakásai 5.

Mai emberünk Diósdi László, a Népszabadság egykori újságírója és szerkesztője.

2020. 04. 30. 18:54
null
Bayer Zsolt Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatjuk sorozatunkat, amely bemutatja, a baloldalhoz és a liberálisokhoz köthető közszereplők, újságírók és politikusok mennyiért bérelnek lakást a budai várban, illetve hogyan jutottak bérleti joghoz.

Tesszük ezt azért, mert a balliberális propagandasajtó több, mint egy éve azzal szórakozik, hogy a jobboldalhoz tartozó közszereplők, újságírók és politikusok vári lakásairól, azok bérleti jogáról illetve bérleti díjáról ír aljas, lejárató cikkeket, úgy beállítva ezeket, mintha nevezettek azért fizetnének „alacsony” bérleti díjat, illetve azért „kaptak” bérleti jogot, mert politikai kapcsolataik révén ezt „elintézték” maguknak.

Ehhez képest az igazság az, hogy mindenki – így a baloldali és/vagy liberális közszereplők – pontosan ugyanúgy jutott hozzá bérleti jogához és pontosan annyit fizet, mint bárki más. Pontosabban: eddigi adatainkból az derült ki, hogy a baloldali és liberális közszereplők, újságírók és politikusok kevesebbet, vagy lényegesen kevesebbet fizetnek bérleményeikért, mint például én. Kevesebbet fizet Vámos Ágnes, a tavalyi összellenzéki képviselő-jelölt, ma V. Naszályi Márta tanácsadója, kevesebbet fizet Bakró Nagy Ferenc, az Index munkatársa, kevesebbet fizet Baráth Etele volt szocialista miniszter és államtitkár, és kevesebbet fizet Tamási Miklós, a CEU egykori munkatársa, a Fortepan tulajdonosa.

Mai emberünk Diósdi László, a Népszabadság egykori újságírója és szerkesztője.

A közérdekű adatigénylés alapján az önkormányzattól megkapott dokumentum szerint Diósdi László a vár legszebb terén, a Dísz Téren, alig két tucat méterre a karmelita kolostortól bérel egy önkormányzati lakást.

A lakás a Dísz tér 7., földszint 3. alatt található. Összkomfortos, alapterülete 92 négyzetméter. Diósdi László a 92 négyzetméteres lakásért 59 588 forint lakbért fizet az önkormányzatnak. Vagyis négyzetméterenként 647 forintot. Ez nagyjából megfelel annak az összegnek, amennyit én fizetek, csak néhány forinttal marad el az én lakbéremtől.

Diósdi László a Dísz tér 7. szám alatti lakás bérleti jogát három szerződő fél részvételével lebonyolított lakáscsere útján szerezte 2018-ban. (A részletekre majd egy későbbi időpontban még visszatérünk.)

Amit fontos még megjegyeznünk ebben a részben:

Az önkormányzat által megküldött dokumentumok szerint három baloldali/liberális közszereplő, újságíró és politikus nem költségelvű, hanem szociális(!) alapon bérli a budavári önkormányzattól a lakását.

Ők: Bakró Nagy Ferenc, Tamási Miklós és Vámos Ágnes!

Tehát – legalábbis a hivatalos dokumentumok szerint – ma az Index főmunkatársa, operatőr-szerkesztője, a CEU egykori munkatársa és a Fortepan tulajdonosa, valamint a budavári önkormányzat polgármesteri tanácsadó státuszban lévő munkatársa olyan nehéz anyagi körülmények között él, hogy az önkormányzat szociális alapon számolja el nekik a lakbért. Ez azért további érdekes kérdéseket vet fel, amelyeknek majd szintén utána járunk.

S befejezésül még egy érdekesség:

A 2019. márciusi adatok szerint az első kerületi önkormányzatnak összesen 1417 önkormányzati lakás van a tulajdonában. (Ismétlem, az adat egy éves, de biztos, hogy egy év alatt nem történt szignifikáns változás.)

Az 1417 önkormányzati lakásból 218 lakást adott bérbe az önkormányzat költségelvű alapon, 113 lakást piaci alapon, az összes többi, vagyis 1086 lakás szociális alapon van kiadva. Így tehát nyilvánvalóan hazugság a balliberális propagandasajtó azon sugalmazása, miszerint az előző önkormányzat „haveri alapon” osztogatta az „olcsó” önkormányzati lakásokat. Hiszen láthatjuk: a lakások döntő többsége szociális alapon lett kiadva.

Az viszont érdekes kérdés, hogy ebbe a „szociális” körbe hogyan kerülhetett bele Bakró Nagy Ferenc, Tamási Miklós és Vámos Ágnes. Hiszen például Vámos Ágnes üzletet is bérel a várban. Az Úri utca 26-28 szám alatti, 60 négyzetméteres üzlethelyiségért 244 180 + Áfa/hó összeget fizet.

Egy ilyen havi kiadás mellett miért szociális alapon lakik?

És mindezek miatt mikor fog tüntetni a momentumos leninfiúk tündéri kis csapata?

Folytatjuk...

A fenti írás Bayer Zsolt sorozatának ötödik darabja, az első rész IDE, míg a második IDE, a harmadik része IDE, a negyedik rész pedig IDE kattintva érhető el.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor pedig kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.