Senkinél sem jelentkeztek tünetek az oltás után

A járvány megfékezéséig még hosszú az út, de már korántsem olyan rögös, mint hónapokkal ezelőtt. A vakcinával le fogjuk győzni a vírust, a Borsnak most a Gottsegen-kórház ápolási igazgatója beszélt arról, micsoda megkönnyebbülést jelent, hogy megkapta az oltást.

Forrás: borsonline.hu2020. 12. 31. 18:20
Polaneczky Judit; Gui Angla
Budapest, 2020. december 4. Polaneczky Judit ápolási igazgató (b) és Gui Angéla kommunikációért, civil és külkapcsolatokért felelõs igazgató bemutatja A szívünk kamrája nevet viselõ két külön bejárattal rendelkezõ plexivel leválasztott terem használatát Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben 2020. december 4-én. Magyarországon elsõként az intézetben alkalmazzák ezt a formabontó megoldást, amely lehetõvé teszi az adventi idõszakban, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a gyógyulók a szeretteikkel. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 26-án Magyarországon is megkezdődött a Pfizer–BioNTech-vakcina alkalmazása, amit első körben az egészségügyi dolgozók kapnak meg egy komoly oltási terv alapján. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet több dolgozója is jelentkezett az oltásra, így már ők is megkapták az első oltást a nekik kijelölt oltóponton, a Dél-pesti Centrumkórházban. Polaneczky Judit ápolási igazgató szerint az oltás után látott pozitív tapasztalatok egyre többek félelmeit oszlatják el a vakcinákkal kapcsolatban – írja a Borsonline.hu.

Polaneczky Judit ápolási igazgató és Gui Angéla kommunikációért, civil- és külkapcsolatokért felelős igazgató bemutatja A szívünk kamrája nevet viselő, két külön bejáratú, plexivel leválasztott terem használatát Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

EGYRE TÖBBEN JELENTKEZNEK

Polaneczky Judit, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet ápolási igazgatója hétfőn kapta meg az oltást.

Az oltóponton profi volt a szervezés, minden rendben ment, amiért nagyon hálás vagyok a kórház munkatársainak – mesélte a Borsnak Polaneczky Judit.

– Az oltásra előzetesen kellett jelentkezni, amit elsőnek 250 munkatársam kapott meg velem együtt. A dolgozókat az alapján sorolták be, kik a legveszélyeztetettebbek, így azok kapták meg elsőként, akik közvetlenül foglalkoznak betegekkel, intenzív és sürgősségi osztályon vagy szívkatéteres laborban dolgoznak. Mivel én intenzív terápiás szakasszisztens vagyok, engem is ebbe a csoportba soroltak be

mutatott rá Polaneczky Judit, aki ápolási igazgatóként bármikor állhat betegágy mellé.

A vakcina beadását követően eddig szinte senki nem számolt be az oltás után mellékhatásokról, Judit sem tapasztalt semmi szokatlan.

Maga az oltás pár pillanat volt és egyáltalán nem fájt, sőt meg sem éreztem. Később sem éreztem mellékhatást, Covid-tüneteket sem hozott elő. Nagyjából 24 óra múlva mintha éreztem volna minimális helyi izomfájdalmat, de ez az oltásoknál teljesen természetes. A munkatársak sem számoltak be semmilyen komolyabb tünetről, így az eddig bizonytalanabb kollégák is egyre bátrabbak. Szinte percenként jönnek az e-mailek, hogy mégis fel kívánják venni az oltást

– lelkendezett az igazgató.

MAGA IS MEGIJEDT A JÁRVÁNYTÓL

Amikor először lehetett hallani a vírusról, Polaneczky Judit abban bízott, Magyarországot elkerüli a járvány.

Nem hittem el, hogy ide is elérhet. Amikor először hallottam magyarországi esetről, komolyan félni kezdtem. Féltem, hová fejlődik ez az egész, lesz-e gyógymód, vakcina. És persze féltettem a családomat, a barátaimat és a kollégáimat. Harminchét éve dolgozom egészségügyi dolgozóként, ebből 34 évet intenzív osztályon dolgoztam, így nem igazán riadok meg semmitől, de ez az érzés félelmetes volt

mesélte Polaneczky Judit. A Gottsegen György Kardiológiai Intézetben szívbetegeket kezelnek, így náluk még nagyobb hangsúlyt kellett fektetni a védekezésre, hisz a szívbetegeknél akár halálos kimenetelű is lehet a betegség.

Hatalmas feladat volt a járványügyi rendszer felépítése, a pandémiás terv elkészítése, de szerencsére kaptunk egy járványügyben jártas kollégát és megtanítottuk a munkatársainkkal is az új szabályokat. A komoly felkészülésnek és a szabálykövető kollégáknak hála, nem jutott be a kórházba a fertőzés – tette hozzá Polaneczky Judit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.