Komoly baloldali politikai törésvonalak kerülhettek felszínre

Egy újságcikk miatt borult ki a BKK vezetősége. Közleményüket végül mégsem küldték el a sajtónak – állítja bejegyzésében a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület. A budapesti baloldali hatalomátvétel óta több, 2010 előtti vezető politikus szivárgott vissza a fővárosi cégekbe, ők feszülhetnek most egymásnak.

Forrás: Facebook/VEKE2021. 03. 10. 17:36
Draskovics Tibor
Budapest, 2012. november 7. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter beszél meghallgatásán a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az Országházban 2012. november 7-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi nagy cégek vezetésén belüli komoly politikai törésvonalakra mutat rá a Népszava legújabb cikke, mellyel kapcsolatban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is azt írta közösségi oldalán, hogy nem igaz, valószínűleg az egyik érdekelt fél rendelhette meg a lejárató írást. A 2019-es baloldali hatalomátvétel után Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány korábbi igazságügyi minisztere a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett, rajta kívül pedig rengeteg 2010 előtti baloldali politikus szivárgott vissza a fővárosi cégekbe. Az ő pozícióharcaik okozhatják a most felszínre kerülő feszültséget.

– A Népszava, szokás szerint, megint lehozott egy fake newst amivel elég méretesen betámadta a BKV és a BKK vezetését, ezen pedig a híreink szerint még a főpolgármester is felhúzta magát.

A BKV ki is adott egy keménykedő hangú közleményt – írta bejegyzésében a VEKE.

Draskovics Tibor, a BKK vezetője, volt igazságügyi miniszter

A fővárosi cég közleményében így fogalmaztak: „a ma megjelent írással a Népszava, illetve a cikk írója, Szalai Anna átlépte azt a határt, ami túlmutat a feltételezések, rosszindulatú és kellő felkészültséget nélkülöző fércmunkák közlésén, hiszen egyszerre állít valótlanságokat, és befolyásolja kedvezőtlenül az eljárást. Nemcsak a BKV szenved azonban anyagi kárt, hanem ezzel párhuzamosan Budapest városa és az adófizetők is. Ismételten felhívjuk az újságíró figyelmét a korrekt és hiteles tájékoztatás fontosságára, és javasoljuk, hogy a kapott információk valódiságát vizsgálja felül, hiszen azokról nem az első esetben derülnek ki, hogy teljesen alaptalanok” – utasították vissza a vádakat.

„A fentiekkel kapcsolatban megtesszük a szükséges intézkedéseket, amelyek között a jogi felelősségre vonás lépése is szerepel, hogy hasonló eset a jövőben ne történhessen meg” – hangsúlyozták közleményükben.

„Információink szerint a BKV végül önkritikát gyakorolt, vagy gyakoroltattak vele, és mégsem tesz jogi lépéseket. És a sajtó sem piszkálta a témát, a BKV közleményét sehol nem hozták le”

– írta posztjában a VEKE. Hozzátették: Fontosabb a koalíciós nyugalom és (ál)béke, a BKV igazgatóságából tehát továbbra is nyugodtan szivárogtathatnak ki akár fals információkat azok, akik nem a koalíciós békében, hanem a magánháborúsdiban és fake news terjesztésben élik ki magukat.

Úgy tudjuk, az újságíró ellen korábban hasonló ügyekben már a BKV és a BKK is a hatóságokhoz fordult, de

az álhírek hírforrásának érinthetetlensége egyelőre úgy látszik fontosabb, mint mondjuk a főváros és a BKV érdekei, és ez az érdek erősebb, mint akár a főpolgármester akarata

– összegezte a tanulságokat az egyesület.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.