Ezért kell érvényesen szavazni a gyermekvédelmi népszavazáson

Az idei országgyűlési választás különlegessége, hogy az április 3-i parlamenti választással egy időben országos népszavazást is tartanak. De miért fontos, hogy a szavazatok döntő többsége érvényes legyen? Hol tart ma Magyarországon a genderideológia térnyerése? Mit képvisel a bal- és mit a jobboldal a gyermekvédelem kérdéskörében? Cikkünkben ezekre a kérdésekre is megtalálja a választ.

2022. 04. 02. 18:07
Csíkszereda, 2018. április 8. Egy választópolgár gyermeke segítségével adja le szavazatát a csíkszeredai magyar fõkonzulátuson az országgyûlési képviselõ-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei országgyűlési választás különlegessége – ami itthon a rendszerváltás óta eddig nem fordult elő –, hogy az április 3-i parlamenti választással egy időben, közös eljárásban országos népszavazást is tartanak. Már a népszavazás előtt elfogadta az Országgyűlés a kormány által benyújtott gyermekvédelmi törvényt, amely kimondja: a gyermekek nevelése kizárólag a szülők elidegeníthetetlen joga. Az elfogadott jogszabályt azonban számos támadás érte különböző nemzetközi fórumokon, illetve itthon a Soros-féle NGO-k és a baloldali politikusok részéről is. A népszavazás eredménye, illetve a nem szavazatok többségbe kerülése most 

demokratikus legitimációt nyújthat a leendő magyar kormánynak a gyermekvédelmi törvény megvédésére, 

illetve arra, hogy újabb eszközökkel folytassa a harcot az erőteljesen nyomuló LMBTQ-propaganda ellen.

A nyugati világ problémája? 

A hazai, baloldali mainstream médiában számos olyan nyilatkozattal lehetett találkozni, miszerint a kormány ellenségképet gyárt egy olyan ügy felkarolásával, amely teljesen elkerüli hazánkat, s pusztán a nyugati világ problémájáról van szó. Magyarországon azonban a különböző – nemzetközi forrásokból gazdálkodó – szervezetek, egyesületek már évtizedekkel ezelőtt felesküdtek a genderideológia népszerűsítésére. Mint korábban beszámoltunk róla, a Magyar LMBT Szövetség már közel egy évtizede lobbizik azért, hogy a transzne­műek nemváltoztató műtétje és hormonkezelése államilag támogatott beavatkozás legyen. A szövetség tagja egyebek mellett az a Labrisz Leszbikus Egyesület is, amely korábban számos oktatási intézményben tartott diákoknak és pedagógusoknak LMBTQ-érzékenyítő foglalkozást, de az ő gondozásukban jelent meg az első LMBTQ-mesekönyv is Magyarországon. 

Hazánk legnagyobb leszbikus szervezete emellett már évek óta aktív tevékenységet folytat az oktatási intézményekben is:

a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet által támogatott egyesület a Melegség és megismerés elnevezésű program részeként a budapesti és vidéki középiskolákban már több száz olyan képzést szervezett, ahol a szexuális kisebbségek és identitások elfogadására nevelik a diákokat, emellett a pedagógusokat is ellátják a szexuális kisebbségekkel és identitásokkal kapcsolatos „szakirodalommal”. Több budapesti oktatási intézményben is találkozhattak a diákok érzékenyítő foglalkozásokkal. 

Fotó: Magyar Nemzet

A fővárosi Eötvös József Gimnázium iskolaújságában kérdőívvel próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését. A budapesti Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban szintén LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartottak, és különböző szituációs szerepjátékokat – többek között egy transznemű férfi szerepébe beleképzelve magukat – kellett játszaniuk a diákoknak. Az Illyés Gyula Gimnáziumban pedig a legismertebb LMBTQ-szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott az intézmény diákjainak. Mint kiderült, 

a gimnázium a szülőket nem értesítette a rendezvényről. 

A legutóbbi nagy port felverő esemény – a baloldal által is támogatott – pedig az első budapesti LMBTQ-táncház megszervezése volt.

Mit akar a bal- és mit a jobboldal? 

A referendum akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint fele érvényesen szavazott. Mást jelent az eredményesség: a népszavazás akkor eredményes, ha a résztvevők több mint fele a kérdésre azonos választ adott. A kormánypártok mind a négy kérdésre azt kérik a polgároktól: szavazzanak nemmel. A baloldal azonban a különböző álcivil szervezetekkel karöltve (Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar LMBT Szövetség, a Prizma Transznemű Közösség, a Szimpozion Egyesület, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért) érvénytelen szavazásra buzdítanak az április 3-ra kiírt népszavazáson. 

Mint látható, a baloldallal együtt küzdő szervezetek között számos olyan fellelhető, amelyek tevékenységéről fentebb írtunk.

A baloldal genderideológiához való viszonyulása kapcsán érdemes felidézni, hogy 

2010-ben Bajnai Gordon kormánya titokban módosította az óvodai nevelés országos alapprogramjának kiadásáról szóló kormányrendeletet, belecsempészve a szövegbe a „nemi sztereotípiák erősítésének tudatos kerülését”. 

A 2010 tavaszán hivatalba lépő Orbán-kormány azonban ugyanezen év augusztusában, még az óvodakezdés előtt módosította a szocialista kormány által meghozott változtatásokat. A szövegből kikerült a nemi sztereotípiák erősítésének tudatos kerülése, és úgy változtatták meg: 

az óvoda „nem ad helyet az előítéletek kibontakozásának sem társadalmi, sem nemi, sem egyéb értelemben”. 

A népszavazásra bocsátott kérdések a következők:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.