Hivatalos: Tordai Bence budai luxusvillája jogszerűtlenül, szabálytalanul épült

A kormányhivatal korábban szabálytalan építkezés miatt indított eljárást.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 17:40
TORDAI Bence
Budapest, 2018. június 26. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselõje az Európai Unió adatvédelmi reformjával összefüggõ módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. június 26-án. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg Tordai Bence luxusvillájának megépítése – erősítette meg kérdésünkre a Budapesti Kormányhivatal. Tájékoztatásukban azt írták, 

az ügyben hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló kérelem elbírálása során megállapítást nyert az, hogy az egyszerű bejelentés alapján felépült lakóépület jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg.

A Budapesti Kormányhivatal arról is tájékoztatott, hogy „a Kormányhivatal az egyszerű bejelentés alapján megépült lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta, és ezzel egyidejűleg a szabálytalan építési tevékenységgel megvalósított lakóépületre vonatkozóan az építésrendészeti eljárást megindította”.

Mint arról lapunk is beszámolt a Mediaworks–Hírcentrum információi alapján, hiába mentegetőzött többször is Tordai Bence azzal, hogy minden rendben zajlott luxusvillája megépítése körül, szabálytalan építkezés miatt a kormányhivatal eljárást indított a párbeszédes politikus százötvenmilliós háza ügyében.

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épület építésére engedélyt. 

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az Európai Unió adatvédelmi reformjával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.