időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Párton kívüli zavarkeltő Jakab Péter tanácsadója

Magyar Nemzet
2022.08.19. 05:50
Párton kívüli zavarkeltő Jakab Péter tanácsadója

Évekkel ezelőtt kilépett a Jobbikból Molnár Enikő, így az ellene indított etikai vizsgálatnak semmi értelme – értesült lapunk. A párttagság megléte komoly pozíciók betöltéséhez ugyan nem kritérium a Jobbiknál, az kínos, hogy a fegyelmi eljárást kezdeményező Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettesként nincs tisztában a tagnyilvántartással.

Minden kapcsolatot megszakított a Jobbik Molnár Enikővel azzal, hogy a párt szerződést bontott Jakab Péter volt kabinetfőnökével, akinek augusz­tus végéig volt megbízatása a pártnál. Lapunk információi szerint Molnár kizárása a pártból azért nem történik meg, mert az egykori kabinetfőnök már évek óta nem is tagja a Jobbiknak. Úgy tudjuk, Molnár Enikő a Jobbik V. kerületi szervezetébe lépett be, pár évvel később pedig egy levélben tájékoztatta a tagságot kilépési szándékáról, amelyet azzal indokolt, már nem elégedett a párttal.

Ennek ellenére Molnár, aki ekkor már Jakab Péter akkori szóvivő mellett dolgozott, igen szép karriert futott be. Tagja volt a Zöld Válasz Egyesületnek, kabinetfőnök volt az elnök Jakab mellett, továbbá a mai napig fel van tüntetve a neve a Jobbik alapítványának kuratóriumi tagjai között. A párttagság nélküli politikai szerepvállalás egyébként nem új keletű a Jobbiknál. Steinmetz Ádám soha nem lépett be a Jobbikba, mégis a párt országgyűlési képviselője, sőt parlamenti jegyzője volt. Rig Lajos úgy volt két évig a Jobbik frakciójának tagja, majd egyéni jelölt, hogy már kilépett a Jobbikból. Potocskáné Kőrösi Anita alelnök is csak jóval azután lépett be a pártba, hogy országgyűlési képviselő lett.

Molnár Enikő évekkel ezelőtti kilépésének tényét erősíti, hogy május végén, amikor a párt elnöksége fellázadt ellene, minden pozíciójáról lemondott a Jobbikban, arról azonban nem esett szó, kilép-e a pártból is. Emellett Jakab Péter bizalmasa rendre a párt aktivistájának titulálta magát, aki több mint egy évtizeden keresztül segítette a Jobbik munkáját.

Vagyis az, hogy Molnár Enikő párttagság nélkül ennyi pozíciót tölthetett be, nem meglepő, az viszont annál inkább, hogy a Jobbik olyan személy ellen indít etikai és fegyelmi vizsgálatot, aki nem is tagja a pártnak. Miként azt lapunk korábban megírta, a Jobbik már augusztus elején Molnár Enikő kizárását tervezte, miután nyilvánosságra került az a belső levél, amelyet a tanácsadó Jakab Péter frakcióvezetői leváltása előtti nap küldött el a jobbikosoknak.

A levél nyilvánosságra kerülése után Potocskáné azt mondta, Molnár Enikő ámokfutásba kezdett, továbbá „az elkövetkezendő napokban, hetekben nyilván látni fogjuk, hogy mi fog történni, de én egyértelműen politikai karaktergyilkosságnak és törés-zúzásnak értékelem, amit Jakab Péter legfőbb bizalmasa és tanácsadója végez a háttérben”. A Potocskáné által megfogalmazottak pedig elegendő alapot adhattak ahhoz, hogy a Jobbik etikai eljárást kezdeményezzen Molnár Enikő ellen, és javasolja kizárását a pártból. Ez azonban okafogyott, hiszen a volt kabinetfőnök már nem tagja a Jobbiknak.

Borítókép: 2022.06.08. Budapest, a Jobbik választmányi ülés (Fotó: Kurucz Árpád /Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.