időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo
Halász János szerint a dollárbaloldal teljes mellszélességgel a brüsszeli szankciók mellé állt

A kormány megvédi a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat is

Máté Patrik
2022.11.08. 15:27 2022.11.08. 16:07
A kormány megvédi a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat is

– A brüsszeli szankciók miatt energiaválság van. Elszálltak az energiaárak, ezért drágulnak az élelmiszerek, nő az infláció és emelkednek a családok, valamint a vállalkozások terhei – szögezte le napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz képviselője a napirend előtti felszólalásában jelezte: a kormány nem nézi ölbe tett kézzel a szankciós válságot, megvédi a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat is.

– A vállalkozások támogatása érdekében a kormány rendkívüli intézkedések bevezetéséről döntött. Első ilyen a kamatstop kiterjesztése volt a kis- és középvállalkozásokra – rögzítette. Mint mondta, a kormánynak köszönhetően november közepén életbe lépő és jövő június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forinttal csökkenti a kkv-k terheit.

– Az intézkedés költségei a bankokat terhelik, mivel számukra ez kigazdálkodható, hiszen az emelkedő kamatok emelkedő extra profitot is jelentenek nekik 

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus. Továbbá elmondta: a vállalkozásoknak jó hír, hogy 2023-ban is folytatódik a Széchenyi-kártya-program.

Emellett szót ejtett arról is, hogy a kormány elindította a gyármentő programot is. Az ukrajnai háborúra adott válaszok miatt ugyanis egyre nagyobb problémát jelent az energiaárak kifizetése a cégeknek. Kiemelte: fontos a teljes foglalkoztatottság megőrzése, amit a jelenlegi szankciók veszélyeztetnek.

Emlékeztetett: amikor a baloldal kormányon volt, mindenkit megadóztattak, a dollárbaloldal pedig most is teljes mellszélességgel a brüsszeli szankciók mellé állt.

A kormány részéről Fónagy János, gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár azt mondta: amióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben került ki hazánk.

– Most ehhez szükséges a családok mellett a brüsszeli szankciók miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozások segítése. Ők a magyar gazdaság motorjai – tette hozzá.

Borítókép: Halász János (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.