időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

A DK politikusai nevetségesen tagadják az amerikai támogatást + videó

Magyar Nemzet
2022.12.08. 20:04 2022.12.09. 02:44
A DK politikusai nevetségesen tagadják az amerikai támogatást + videó

A DK politikusai nem láttak és nem hallottak semmit, ami az utóbbi hetekben a politikában történt. Kálmán Olga nem értesült a nyilvánosságra hozott amerikai kampánytámogatásról szóló titkosszolgálati jelentésről. Molnár Csaba pedig csak csodálkozott az Ezalényeg.hu-nak nyújtott egymilliárdos adomány hallatán. Az árnyékkormány minisztere még azt az ifj. Páva Zoltánt sem ismeri, akinek cégével pártja korábban milliós szerződéseket kötött. Abszurd jelenetek a Gyurcsány-párt keddi árnyékkormányinfóján.

A közelmúltban nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből az derült ki, hogy az Egyesült Államokból hárommilliárd forint érkezett az ellenzékhez, az Action for Democracy nevű szervezettől.

Az Ezalényeg.hu nevű portál kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez például több mint egymilliárd forint került. Ennek a tulajdonosa egy bizonyos ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány- és Bajnai-kormány tanácsadója volt. Főszerkesztője pedig Zentai András, aki a Gyurcsány- és Bajnai-féle Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott. A portál rendszeresen közöl a fideszes politikusokat emberi méltóságukban és a női politikusokat pedig női mivoltukban gyalázó írásokat.

„Ha írnak érdekeset, akkor olvassuk” – így reagált Kálmán Olga, a DK szóvivője a Mediaworks azon kérdésére, hogy milyen kapcsolata van pártjának a portálhoz. Arra azonban már nem kívánt válaszolni, hogy mit gondol az itt fellelhető tartalmakról.

Mint fogalmazott:

Nem minőségellenőr vagyok.

Mint emlékezetes, a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelő cég, a DatAdat – ami szintén aktívan közreműködött az ellenzék kampányában – könyvelését egy Szegi nevű borsodi kistelepülésen találta meg a NAV. Egy ugyanide bejegyzett cégen keresztül kapnak pénzt Gyurcsány Ferenc pártjának EP-képviselői is. Ez a kft. Dobrev Klára honlapján is fellelhető, ráadásul mint kifizetőhely van megadva.

Nemcsak a DatAdatnak és a DK-nak, de mint kiderült, az Ezalényeg.hu-nak is Szegiben lehet a könyvelése.

A DK árnyék-kancelláriaminisztere ebben azonban nem lát semmi furcsát, sőt szerinte ez teljesen természetes. Molnár Csaba leszögezte, hogy

ennek ellenére az Ezalényeg.hu semmilyen módon nem köthető a DK-hoz, és nem ismeri sem a főszerkesztőjét, sem a tulajdonosát, de még csak az Oraculum 2020 Kft.-ről sem hallott.

Ez azért különös, mert egy bizonyos EagleEye-Marketing Kft. összesen 86 millió forintot kapott a DK-frakciótól, közösségimédia-tanácsadás címen. Ennek a kft.-nek az ügyvezetője pedig nem más, mint a már említett Páva Zoltán, aki az Ezalényeg.hu-nak is a tulajdonosa.

Borítókép: Képernyőfotó (Forrás: Videa)

Guruló dollárok

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.