Gulyás Gergely: A kormány legfőbb célja a családok és a háztartások megvédése

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a 2010 és 2020 közötti időszak Magyarország elmúlt száz évének legjobb évtizede volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 07. 19:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2010-es kormányváltástól a koronavírus kitöréséig tartó évtized Magyarország elmúlt évszázadának legjobb tíz éve volt – fogalmazott Gulyás Gergely az Alapjogokért Központ Magyarország 2022–2023 című rendezvényén.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Szánthó Miklós főigazgató és Kovács István stratégiai igazgató társaságában az országgyűlési választások tapasztalatairól elmondta, hogy a korábbi évekkel szemben az ellenzék – személyi konfliktusai és világnézeti különbségei ellenére – egységes maradt a választásokig. Ez azonban tartalom nélküli, kizárólag a hatalom megszerzésére létrejött összefogás volt, miközben a miniszterelnök-jelöltjük bántóan alkalmatlan volt a feladatra. 

– Ez nem jelenti azt, hogy a roncsderbi többi, vele versenyző politikusa közül ne ő lett volna a legalkalmasabb

– szögezte le.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Fidesz–KDNP cselekvőképes kormányzását megbecsülik a választók, ez derült ki tavasszal is. Mint mondta, a hatékonyság kulcsa az, hogy a pártszövetség egységes, nem terheli a nyugati koalíciós kormányokra jellemző konfliktusok sora. Szerinte más európai országokban épp ezt a hatékonyságot tudják ellehetetleníteni akár külső erők is a kisebb koalíciós kormánypártokon keresztül. 

Arra is kitért, hogy a nyugati országokban a médiának akarnak megfelelni a kormányzó erők is, a hagyományos néppártok, mint a Fidesz – melyek mély társadalmi gyökerekkel rendelkeznek – eltűntek. 

– A nyugat-európai médiumok témaválasztására pedig legfőképpen az amerikai média van döntő befolyással. A magyar sajtó sokszínűsége – ezen belül a valódi konzervatív sajtó léte – nem csupán az Európában egyedülállóan teljes sajtószabadság, hanem a szuverenitás garanciája is – jegyezte meg.

Az orosz–ukrán konfliktus gazdasági következményeiről szólva Gulyás Gergely kiemelte, hogy az energiaválságot a háború és a rá adott, elhibázott uniós szankciós lépések okozzák. 

– A magyar gazdaság alapjai a 2010 óta meghozott intézkedéseknek köszönhetően stabilak. Nem fenyeget a munkanélküliség megugrása, a gazdaság nincs rossz helyzetben. Viszont az energiaárak növekedése óriási terheket ró az államra, és egyensúlyi problémákat okoz. Ebben a helyzetben is a családok és a háztartások megvédése a fő célja a kormányzatnak – fogalmazott.

Borítókép: Kovács István, Gulyás Gergely és Szánthó Mikós (Fotó: Facebook/Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.