Ma már nem akar beszélni a Hitler-idézetekről a jobbikos jászberényi polgármesterjelölt + videó

Menekül a kérdések és a kamerák elől a jobbikos jászberényi polgármester, aki korábban Hitler- és Szálasi-idézeteket osztott meg közösségi oldalán. Budai Lórántot Márki-Zay Péter is támogatja a január 15-i időközi választáson.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 13. 15:51
Budai Lóránt (Forrás: Facebook) Fotó: Balazs GEMESI [email protected]
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hitler- és Szálasi-idézeteket osztott meg közösségi oldalán korábban a jászberényi jobbikos polgármester-jelölt, aki egyébként menekül az ezzel kapcsolatos kérdések elől  – bukkant rá az Origo. A lap felidézte azt is, hogy amikor ezzel a Hír TV egyik munkatársa szembesítette, azt mondta, neki ezzel nincs mit kezdenie. 

Hozzáteszik, hogy még annak ellenére is, hogy fasiszta, náci gondolatokat osztott meg a Facebookon, Szálasit pedig Magyarország nemzetvezetőjének tartotta, a politikus 2019-ben az ellenzéki összefogás támogatásával lett polgármester, és egyértelműen kampányolt mellette Dobrev Klára és Karácsony Gergely, illetve az MSZP és a Momentum is beállt a politikus mögé, botrányos viselkedése ellenére is. 

Valami azonban megváltozhatott, ugyanis tavaly Jászberény DK-s alpolgármestere oszlatta fel a képviselő-testületet, és ezért fognak most vasárnap időközi választást tartani a városban.

Budai Lórántot Márki-Zay Péter is támogatja a január 15-i időközi választáson, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig vizsgálhatja, hogy a jászberényi baloldal kampányába kerülhettek-e Amerikából pénzek.

Márki-Zay korábban az ATV-ben beszélt arról, hogy amerikai pénzből támogatják Budai kampányát, azonban a politikus a Mediaworksnek ezt letagadta.

Megjegyzik, azt mégis elárulta, hogy ötszázezer forintot már meg is kapott Márki-Zay Pétertől. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy feszülten reagált a jászberényi polgármester-jelölt, amikor Bohár Dániel az amerikai kampánypénzekről tett fel neki kérdéseket.

Borítókép: Budai Lóránt (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.