Sárgásbarna színű, kellemetlen szagú lett az ivóvíz Szigetváron

Szerdától tartálykocsis vízellátást biztosítanak Szigetváron, mert kifogásolttá vált a vezetékes ivóvíz minősége.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 17. 14:51
null
Nagyatád, 2020. július 26. Vizet osztanak a Dunántúli Regionális Vízmû tartálykocsijából Nagyatádon 2020. július 26-án. A heves esõzés miatt keletkezett villámárvíz elöntötte a nagyatádi vízmûvet, ezért a városban, valamint Ötvöskónyiban és Lábodon korlátozzák a vízszolgáltatást, illetve csak forralás után iható a vezetékes víz. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A településen szolgáltatott vezetékes ivóvíz

 

sárgásbarna színű, kellemetlen szagú, és sem főzésre, sem ivásra nem alkalmas

 

– tájékoztatta Vass Péter, Szigetvár polgármestere a lakosságot a város honlapján. Közölte azt is, hogy a „tarthatatlan állapot” megszüntetése érdekében felvette a kapcsolatot az illetékesekkel.

Az üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízminőség helyreálljon, addig is tartálykocsis vízellátást biztosítanak a településen szerdától naponta reggel nyolc és este nyolc óra között.

Egy közelmúltban lezajlott, 1,3 milliárd forintból megvalósított ivóvízminőség-javító program keretében megépült, jelenleg próbaüzem alatt álló, kétezer háztartást kiszolgáló vízműtelep ellátási területén „tapasztalható másodlagos vízminőségromlás a fogyasztóknál” – tájékoztatta az MTI-t a Baranya-Víz Zrt.

A vizsgált vízmintákban a vastartalom a rendeletekben előírt határértékek többszöröse volt bizonyos helyszíneken, míg a társasházakban több alkalommal vett ivóvízmintákban a vasbaktériumok száma meghaladta a kormányrendelet szerinti határértéket. A vízminőségromlás elsősorban a vas és acél csővezetékekkel szerelt ingatlanokban, Szigetvár nyugati részében jelentkezett.

 

A vasbaktériumok által okozott másodlagos vízminőségromlás nem jelent veszélyt az egészségre, de okozhat kellemetlen szagokat és eltömítheti a csöveket

 

– közölték.

Borítókép: Illusztráció. Vizet osztanak a Dunántúli Regionális Vízmű tartálykocsijából Nagyatádon 2020. július 26-án (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.