Akkumulátorgyár: Szijjártó Péter szerint a magyar nemzetgazdasági értékek ellen is küzdenek a tiltakozók + videó

A debreceni akkumulátorgyár építése kapcsán osztott meg egy új videót közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Facebook2023. 02. 04. 14:40
null
2022.01.21 Budapest Szijjártó Péter külügyminiszter Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető Facebook-oldalára feltöltött videójában felidézte, hogy a kínai akkumulátorgyártó cég, a CATL, Németországban ugyanolyan gyárat adott most át, mint amilyen Debrecenben épül. Kiemelte, hogy amíg nálunk a környezetvédelemi problémákra hivatkozva tüntetnek, addig a türingiai kormány zöldpárti környezetvédelmi minisztere személyesen vett részt a környezetvédelmi engedély átadásán, ahol a fél baloldali, türingiai kormány ünnepelte magát a gyár felavatásán. 

Szijjártó Péter szerint világos, hogy arról van szó, hogy ezekért a beruházásokért hatalmas küzdelem zajlik. Hozzátette, hogy ezeket a beruházásokat „nem tukmálják ránk” a beruházók, hanem óriási nemzetközi verseny folyik értük. 

„Ez lesz a jövő meghatározó iparága, ahova ezek a beruházások települnek, ott lesz munkahely, ott lesz gazdasági növekedés”

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

„Megszoktuk, hogy a magyar baloldal tönkreteszi a magyar gazdaságot, amikor hivatalban van. Megszoktuk, hogy a munkanélküliség az egekben van, amikor ők a hivatalban vannak. Most is azért küzdenek, hogy ezek a munkahelyek ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Leszögezte, hogy a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része pedig meg már itt vannak Magyarországon, amelyek nyilván nem esnek egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel. Hozzátette, hogy ami úgy néz ki, mint egy külföldi beavatkozás, arról feltételezhetjük, hogy az is.

Miért nem akarja a lakosság az akkumulátorgyár építését? 

A tárcavezető saját tapasztalata miatt is megérti a helyi embereket. Győri lakosként felidézte, hogy amikor elkezdték építeni az Audi-gyárat, akkor ha valaki tüsszentett egyet, akkor azt egyből az Audi-gyár építéséből fakadó porszennyezéssel hozták összefüggésbe. Ma már minden győri büszke arra, hogy a világ legnagyobb autóipari motorgyára Győrben van – tette hozzá Szijjártó Péter, majd megjegyezte, hogy az elektromos akkumulátorok gyártását úgy próbálják beállítani, mint egy titokzatos történetet, ami majd károkat fog okozni.

Kiemelte, hogy jelenleg Magyarországé a világ harmadik legnagyobb elektromosakkumulátor-gyártó kapacitás. Magyarországon hatalmas elektromosakkumulátor-gyárak működnek, és nem okoznak olyan drámai hatásokat, környezetvédelmi problémákat, mint ahogy sokan állítják.

Szijjártó Péter szerint azok, akik az akkumulátorgyártás ellen küzdenek, nemcsak a környezetvédelem ellen, hanem a magyar nemzetgazdasági érdekek ellen is küzdenek.

 

 

Aktuálpolitikai célokra használná a baloldal az akkumulátorgyár ügyét

A Magyar Nemzetnek korábban Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője fogalmazta meg álláspontját, melyben kiemelte, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek minden lehetőséget megragadnak, amivel a kormányt támadhatják. Az elemző szerint az akkumulátorgyár témája a baloldali kis- és törpepártok számára csak ürügy, igazából a túlélésre játszanak a nagyok árnyékában.

Hozzátette, hogy óriási felelőtlenség és aktuálpolitikai érdek a félretájékoztatás, amit az ellenzéki pártok gerjesztenek.

A dollárbaloldal, megtámogatva a dollármédiával, most éppen azon mesterkedik, hogy az akkumulátorversenyben hazánk veszítsen a Nyugattal szemben.

– A lakosok kérdéseinek megválaszolását éppen a Soros Györgyhöz köthető szervezetek lehetetlenítik el azzal, hogy nem engedik meg, hogy az érintettek feltegyék kérdéseiket. A Debrecenhez nem kötődő, de a kormány megbuktatásában már régóta érdekelt provokátorok a közmeghallgatás kezdetétől folyamatosan, üvöltve akadályozták a tájékoztatást, a kérdések megválaszolását.

Azóta az is kiderült, hogy a debreceni Alternatív Közösségek Egyesülete például 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól – mutatott rá Pálfalvi Milán. Egyben emlékeztetett, a Soros Györgyhöz köthető alapítványok által pénzelt szervezetek számos európai akkumulátorgyár ellen nem emeltek kifogást.

Borítókép: Szijjártó Péter külügyminiszter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.