időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Több új szakot is indít idén a Szegedi Tudományegyetem

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.02. 07:37 2023.02.02. 18:50
Több új szakot is indít idén a Szegedi Tudományegyetem

Több új szakot is indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a 2023/24-es tanévben az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, a Mérnöki Karon, illetve a Természettudományi és Informatikai Karon.

Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét.

Az SZTE 13 képzési területen több mint 550-féle képzést kínál leendő hallgatóinak.

A 2023/2024-es tanévtől az intézmény új szakként az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzés indít levelező tagozaton.

A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon négy féléves könyvtárostanár mesterképzést, valamint szintén négy féléves természettudomány-környezettan szakos tanár mesterképzést indítanak, mindkettőt levelező tagozaton.

A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés indul levelező tagozaton.

A Természettudományi és Informatikai Karon pedig geoinformatika mesterképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók nappali és levelező tagozaton.

Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja:

  • agrár- és bölcsészettudomány
  • gazdaságtudományok
  • informatika
  • jog
  • pedagógusképzés
  • sporttudomány
  • műszaki és művészet
  • művészetközvetítés
  • orvos- és egészségtudomány
  • társadalom- és természettudomány.

Korábban írt arról is a Magyar Nemzet, hogy tovább bővíti együttműködését a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Az intézmény hallgatói és oktatói a jövőben korlátlanul hozzáférhetnek a világ legnagyobb oktatási platformjának tananyagaihoz.

Az SZTE komoly eredményeket ért el a digitalizáció terén az elmúlt évtizedben. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Courserával – az európai felsőoktatási intézmények közül elsőként – megkötött átfogó együttműködési megállapodás is – hangsúlyozta Rovó László, az egyetem rektora. A Courserán világszerte 113 milliónál többen tanulnak, ezentúl pedig az SZTE minden hallgatója és oktatója tagja lehet ennek a közösségnek.

Az egyetem és a Coursera együttműködése 2020 tavaszán kezdődött, amikor az oktatási portál ingyenes licencekkel támogatta az SZTE átállását a pandémia miatti online oktatásra.

Borítókép: A Szegedi Tudományegyetem jogtudományi kara felújított épülete az avatás napján Szegeden 2022. október 28-án. A beruházás 1,885 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.