időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Ünnepi beszédet lopott a szentendrei alpolgármester

Kreft-Horváth Márk
2023.03.22. 16:02 2023.03.22. 16:30
Ünnepi beszédet lopott a szentendrei alpolgármester

„Szentendrén ismét csúfot űztek a nemzeti ünnepünkből” – írta közösségi oldalán Laárné Szaniszló Éva. A szentendrei Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet bejegyzésében, hogy a baloldali városvezetés részéről elhangzó március 15-i beszédet egy Tiszaújvárosban elhangzott ünnepi szónoklatból vágták össze. A mindössze egyoldalas köszöntő tartalmának 70 százaléka valóban megtalálható egy 2017-es beszédben, amelyet egy 17 éves diáklány mondott el Tiszaszederkényben (ez Tiszaújváros régi neve). A baloldali vezetésű önkormányzat részéről ezúttal Pilis Dániel alpolgármester mondott ünnepi beszédet, amelybe komplett bekezdéseket emelt át a középiskolás beszédíró pályázatra beadott műből, egyes helyeken épp csak a Tiszaszederkény helységnevet írták át Szentendrére. 

A helyi Fidesz frakcióvezetőjének az lett gyanús, hogy ezúttal tényleg méltó beszédet hallhattak a városlakók egy baloldali helyi politikustól.

Laárné Szaniszló Éva azt írta: „A beszéd ugyan valóban kiváló, és az ünnephez méltó, azonban egyetlen egy óriási bakit követtek el vele, hogy annak szövegét ismét lemásolták.” A frakcióvezető bejegyzésében felidézte azt is, hogy nem ez az első hasonló eset, korábban egy másik szentendrei baloldali politikus a városi klímastratégiát másolta le a budapesti XII. kerületi azonos tartalmú dokumentuma alapján, annyi változtatással, hogy a Hegyvidék szó helyett Szentendrét írt a szövegbe. 

„Szentendre nem egy játszótér, ez egy város, ahol döntések születnek, ezeket azok hozzák, akiknek az emberek bizalmat szavaztak 2019-ben... Miért nem dolgoznak valóban a városért, miért kell ismét így lejáratni magukat és az ünnepet?” – tette fel a költői kérdést a fideszes politikus. 

Borítókép: Pilis Dániel alpolgármester (Forrás: Pilis Dániel Facebook-oldala)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.