Ünnepi beszédet lopott a szentendrei alpolgármester

Az lett gyanús a helyi Fidesz frakcióvezetőjének, hogy ezúttal tényleg méltó beszédet hallhattak a városlakók egy baloldali helyi politikustól.

2023. 03. 22. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szentendrén ismét csúfot űztek a nemzeti ünnepünkből” – írta közösségi oldalán Laárné Szaniszló Éva. A szentendrei Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet bejegyzésében, hogy a baloldali városvezetés részéről elhangzó március 15-i beszédet egy Tiszaújvárosban elhangzott ünnepi szónoklatból vágták össze. A mindössze egyoldalas köszöntő tartalmának 70 százaléka valóban megtalálható egy 2017-es beszédben, amelyet egy 17 éves diáklány mondott el Tiszaszederkényben (ez Tiszaújváros régi neve). A baloldali vezetésű önkormányzat részéről ezúttal Pilis Dániel alpolgármester mondott ünnepi beszédet, amelybe komplett bekezdéseket emelt át a középiskolás beszédíró pályázatra beadott műből, egyes helyeken épp csak a Tiszaszederkény helységnevet írták át Szentendrére. 

A helyi Fidesz frakcióvezetőjének az lett gyanús, hogy ezúttal tényleg méltó beszédet hallhattak a városlakók egy baloldali helyi politikustól.

Laárné Szaniszló Éva azt írta: „A beszéd ugyan valóban kiváló, és az ünnephez méltó, azonban egyetlen egy óriási bakit követtek el vele, hogy annak szövegét ismét lemásolták.” A frakcióvezető bejegyzésében felidézte azt is, hogy nem ez az első hasonló eset, korábban egy másik szentendrei baloldali politikus a városi klímastratégiát másolta le a budapesti XII. kerületi azonos tartalmú dokumentuma alapján, annyi változtatással, hogy a Hegyvidék szó helyett Szentendrét írt a szövegbe. 

„Szentendre nem egy játszótér, ez egy város, ahol döntések születnek, ezeket azok hozzák, akiknek az emberek bizalmat szavaztak 2019-ben... Miért nem dolgoznak valóban a városért, miért kell ismét így lejáratni magukat és az ünnepet?” – tette fel a költői kérdést a fideszes politikus. 

Borítókép: Pilis Dániel alpolgármester (Forrás: Pilis Dániel Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.