időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Több száz kilónyi vasat loptak, több mint tízmilliós kárt okoztak

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2023.05.23. 08:30 2023.05.23. 09:40
Több száz kilónyi vasat loptak, több mint tízmilliós kárt okoztak

Tizenhárom millió forint értékű vascsövet tulajdonított el Kőbányán az a háromfős társaság, amelynek utolsó tagja is rendőrkézre került – írja a Police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 10-én Budapest X. kerületében, egy telephelyről egy háromfős csoport építkezéshez használt tárgyakat – 800 darab födémtámaszt és 50 darab támasztólábat – tulajdonított el. A feltételezett elkövetők két kerítéslécet lefűrészelve az udvarról kiadogatták az építkezési elemeket, majd egy teherautóra pakolták fel azokat. A több száz kilónyi vasat egy XXIII. kerületi családi ház udvarára szállították, ahonnan ismeretlen helyre kerültek. A lopással több mint 13 millió forintos kárt okoztak.

A kőbányai rendőrök látókörébe először a trió női tagja, a 46 éves R. Melinda került, akit 2022. december 13-án a X. kerületi rendőrkapitányságra előállítottak. A másik két feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a 30 esztendős K. Richárdot a budapesti rendőrök március 28-án Budapest, VII. kerületében fogták el, a 31 éves Sz. István május 12-én önként ment be a X. kerületi rendőrkapitányságra.

A kőbányai nyomozók mindhármójukat jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során mindhárman tagadták a bűncselekmények elkövetését. A X. kerületi rendőrök őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.