Csaknem félmilliárdos nyereséget könyvelt el a bukott kampányévben a HVG kiadója

A baloldal szebb napokat is megélt zászlóshajójának egyik publicistája Tóta W. Árpád, aki rendszerint megbotránkoztató megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet.

Munkatársunktól
2023. 06. 06. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heti Világgazdaság Kiadói Zrt. a baloldali – sőt, egyre inkább szélsőbaloldali hangvételű – dollármédium, a Hvg.hu és a HVG hetilap kiadója. A Brüsszel által pénzelt internetes tartalmaknak felületet adó baloldali propagandaoldalak sorát erősíti a Telex, a Soros-blog 444 és Varga Zoltán vörösbáró 24.hu oldala mellett a HVG is. Sőt a Hvg.hu társoldalainak Soros-kapcsolatai is vannak. A baloldal szebb napokat is megélt zászlóshajójának egyik publicistája Tóta W. Árpád, aki rendszerint megbotránkoztató megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet. Vállalhatatlan stílusban támadja a jobboldali szavazókat és a kormányt, vagy éppen megkérdőjelezi a pápa hitét, ha csak az elmúlt időszak történéseit idézzük fel. 

A zrt. a Hollandiában bejegyzett Delta Media B.V. tulajdonában van, ügyvezetését Szauer Péter, Jakus Ibolya és Szauer Tamás végzik. Szauer Pétert – bár igyekszik észrevétlen maradni – néhány éve az Origó részletesen bemutatta. Valamilyen különös szerencsének köszönhetően még a kommunista diktatúra idején tudott barátaival lapot alapítani, ami aztán mindig a baloldal érdekeit szolgálta, ha kellett, hamisított videókkal vagy álriportokkal is. A vörös báró jó kapcsolatot ápol több szocialista, DK-s és momentumos politikussal. 

Az idősebb Szauer igyekezett családtagjairól is gondoskodni a HVG-nél. A korábban a Momentum Mozgalom pénzügyi igazgatójaként tevékenykedő fia 2019-ben lett a HVG Zrt. marketing- és terjesztési részlegének igazgatója, de felesége és lánya is kaptak lehetőséget a lapnál. A HVG-hez köthető a rendszerváltás utáni talán legnagyobb hírhamisítási botrány, a bajai baloldali videóhamisítás, de a Szauer család saját sérelmét is közölték már névtelenül, 2018-ban pedig álriportot jelenítettek meg. A 2019-es önkormányzati kampányban arra derült fény, hogy élő kapcsolatban állt a lap a baloldallal, amikor a momentumos Pikó András azt mondta, két HVG-s újságíró külön foglalkozik majd Józsefvárossal.

A kampányév – a baloldal csúfos bukása ellenére – a tavalyi országgyűlési választások kapcsán ismét jövedelmezőnek bizonyult a HVG Kiadói Zrt.-nek. Értékesítésből származó nettó árbevétele meghaladta a 4,5 milliárd forintot 2022-ben, ezzel több mint 350 millióval (8,6 százalékkal) felülmúlva az előző évet. Az egyéb bevételek ezzel párhuzamosan tízszeres szintre emelkedtek, 333,3 millióra rúgtak, így összességében legalább 650 millióval emelkedtek a HVG bevételei. Az adózott eredmény mintegy 200 millió forinttal csökkent ugyan 2021-hez képest, de így is közel félmilliárdos, 473,2 milliós profitra tett szert a társaság az elmúlt évben.

Borítókép: Tóta W. Árpád (Forrás: Blogstar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.