Uniós pénzekből hangolnak a gyermekvédelmi törvény ellen Soros civiljei

A törvény ellen folytatott küzdelem legújabb fejezete az Amnesty International Magyarország által tanároknak és iskolában dolgozó szakembereknek meghirdetett kurzus.

Magyar Nemzet
Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2023. 06. 13. 10:49
null
20221126 Budapest Pedagógus tüntetés Demonstráció Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért címmel. Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Amnesty International NoÁr mozgalom Adom Diákmozgalom Szülői Hang Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nyáron lesz két éve, hogy a magyar Országgyűlésben megszavazták a gyermekvédelmi törvényt, amelyet aztán 2022. április 3-án népszavazás is megerősített. Noha a népszavazás eredménye egyértelművé tette, hogy széles egyetértés van abban, hogy a gyermekeket békén kell hagyni, a Soros György által finanszírozott szervezetek nem így látják. A Tűzfalcsoport legfrissebb cikke felhívja a figyelmet a gyermekvédelmi törvény ellen folytatott küzdelem legújabb fejezetére, az Amnesty International által meghirdetett Befogadó terek elnevezésű képzésre, amelynek kiemelt célja, hogy minél több olyan iskola legyen Magyarországon, ahol a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákok biztonságban érzik magukat, önmaguk lehetnek és kibontakoztathatják képességeiket, mert a társaikkal egyenlő jogokat élveznek. 

 

A képzés kulcsszereplői az iskolában dolgozó tanárok, szakemberek, akik egy 16 órás ingyenes továbbképzésen vehetnek részt, amely után már el fognak igazodni az ­LMBTQ-fogalmak között, valamint tisztában lesznek a homofób- és transzfóbtörvény (gyermekvédelmi törvény) negatív társadalmi hatásaival. Ezenfelül, ahol relevánsnak érzik, be tudják majd építeni a szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba. 

 

A tényfeltáró blog cikke szerint a 16 órás képzésre legközelebb június 24-én Budapesten, a Budapest Pride keretében kerül sor, a tanfolyam végén pedig a résztvevők tanúsítványt is kapnak. 

Mint írják, a Befogadó terek kétéves oktatási projekt 2022 májusában indult és az Európai Bizottság „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) elnevezésű programja keretében finanszírozzák. 

A bizottság 177 202,59 euróval, vagyis 65 millió 254 ezer 853 forintnak megfelelő összeggel támogatja a programot, amelyből az Amnesty International Magyarországra 78 614 euró, azaz 28 millió 949 ezer 605 forint támogatás jut.

Ugyanis a projektet nem egyedül ők viszik, hanem több másik szervezettel közösen, amelyeket – szintén a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül – Soros támogat: a Háttér Társasággal, a Labrisz Leszbikusegyesülettel és a Szivárvány Misszió Alapítvánnyal együttműködve akarnak tréninget tartani az iskolai dolgozóknak. A Magyarországnak járó uniós forrásokat – amelyek segítségével a pedagógusok béremelését is végre lehetne hajtani – ugyanakkor ideológiai okokból visszatartja az Európai Bizottság, de gond nélkül ontja a pénzt az olyan szervezetekbe, amelyek a nyílt társadalom hálózatának tagjaiként egyébként sem szűkölködnek.

Kitérnek az elmúlt időszakban napvilágot látott pedofilbotrányokra is, amelyeket a TASZ a pedagógusok elleni támadásnak értékelt, mondván: a tanárok tiltakozása kényelmetlenné vált a kormány számára. A Tűzfalcsoport  szerint ugyanakkor nehéz azért belelátni egy ilyen összeesküvés-elméletet abba, hogy sorra látnak napvilágot – egyébként részben pedagógusokat is érintő – pedofilbotrányok.

Borítókép: Pedagógustüntetés Budapesten (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.