A migránsok megállításáról tárgyalt a kormány + videó

A kormány álláspontja az, hogy a határt őrizni kell, mert ez szolgálja a biztonságot, ez ad garanciát a belső biztonság szinten tartásához – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati televízió szombat esti műsorában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 15. 22:17
Röszke, 2019. június 1. A Magyar Honvédség katonája határõrizeti feladatot lát el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György hangsúlyozta: a kormány álláspontja szerint a jogellenesen, a szervezett bűnözés által ideszállított emberek átlépését meg kell akadályozni. Csak az jöhet be, akinek vagy érvényes útiokmányai vagy politikai menekültté nyilvánítási okmányai vannak – szögezte le. Megjegyezte: Európában a közbiztonság „negatív fordulatot vett” 2015 óta, a tömegesen érkező migrációs hátterű emberek miatt.

Bakondi György szerint az Európai Unió migrációs paktuma „meghívólevél” sok millió migránsnak. Hozzátette: a tervek szerint 

Magyarországnak 10-30 ezer migránst kellene ideiglenesen elhelyeznie. 

Ezek a migránstáborok azonban nagyon hamar „gettósodnának”, és mivel nyílt táborok lennének, ismeretlen helyre távoznának az ott elhelyezettek.

Mint mondta, a migrációt népszavazáson elutasító 3,4 millió ember akarata „kötelezi a kormányt”, és az alaptörvényben is rögzítették, hogy nincs lehetőség idegen népesség betelepítésére. Sem politikai, sem jogi szempontból nem lehetséges ennek a tervnek a tudomásul vétele, elfogadása – emelte ki.

Bakondi György emlékeztetett, hogy 

az e heti kormányülésen tárgyaltak a jogi és politikai lehetőségekről, 

amelyek „ennek a zavaros, és még talán nem minden részletében tisztázott elgondolásnak a bevezetését meg tudják akasztani”. Hangsúlyozta: meg kell állítani „a veszélyes, a 2015-ös eseményekből semmit nem tanuló” elképzelés megvalósulását.

Bakondi György interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben elmondta: az Európába irányuló illegális bevándorlás súlypontja 2015 óta a balkáni útvonalon, ezen belül a szerb–magyar határon van. Az elmúlt évben 330 ezer határsértő, jogellenes belépést regisztráltak Európában, ebből 270 ezret Magyarország szerbiai határszakaszán.

A brüsszeli migrációs tervek hatására két-három vagy akár harmincmillió ember is azt gondolhatja, itt az alkalom, hogy Európába induljon. A brüsszeli legalizálás súlyos következményei szinte felmérhetetlen veszélyeket hordoznak a közbiztonsági, a nemzetbiztonsági, a közegészségügyi, és a szociális ellátórendszer vonatkozásában – mutatott rá a belbiztonsági főtanácsadó.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.