Megtalálta a romantikát a palesztin terrorizmusban a magyar baloldali média

Arab terroristákat mentegetnek, kritika nélkül veszik át a palesztin hatóság közleményét.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 07. 12. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444-ben, illetve a Jámbor Andráshoz közelálló lapban, a Mércében arab terroristákat mentegetnek, a védekező helyzetben lévő Izraelt pedig majdhogynem terrorállamként tüntetik fel – hívja fel a figyelmet a Tűzfalcsoport. Azt írják, a sorosista 444 és a Antifa-szimpatizáns Mérce a legutóbbi zsidó–palesztin konfliktust is sajátosan, csak a muzulmánok szemszögéből értelmezte. A Tűzfalcsoport ezért egy konkrét példán keresztül mutatja be, miként találta meg a romantikát a palesztin terrorizmusban a magyar baloldali média.

A Tűzfalcsoport szerint Izrael szomszédságában több olyan menekülttábor is található, amelyek terroristafészekként üzemelnek. Ilyen az úgynevezett dzseníni tábor is, ahol a

hivatásos izraeli hadsereg múlt hétfőn, hajnalban indított nagyszabású, húsz éve nem látott mértékű hadműveletet, több mint ezer katona részvételével.

A katonai beavatkozás során – a gyalogság mellett – légi fegyvereket, drónokat is bevetettek. Pont azért, hogy minél hatékonyabban tudják a célpontokat semlegesíteni. 

A cél ugyanis az volt, hogy lefegyverezzék a dzseníni menekülttábor palesztin fegyvereseit, és fegyvereiket kézre kerítsék.

A menekülttáborban közel tizennégyezren élnek, és már korábban is mért rá csapásokat az izraeli hadsereg. 

Az ott tartózkodók között megtalálható az Iszlám Dzsihád, a Hamász és a Fatah több száz harcosa is, az itt működő palesztin csoportok pedig már több támadást is elkövettek izraeliek ellen.

A különféle terrorszervezetek ezt a nagy menekülttábort és annak a civil részeit használták búvóhelyként. Sok esetben iskolák, templomok, mecsetek, közintézmények, kórházak termeit, pincéit raktárnak, illetve kiképzési térnek is használják.

Az izraeli hadsereg a művelet megindítása után ki is adott egy közleményt, amelyben rögzítették, hogy a csapatok fegyverraktárakat, robbanóanyagot gyártó műhelyeket és a terrorista infrastruktúra további részeit keresték, összecsaptak fegyveres palesztinokkal, és légicsapásokat hajtottak végre különböző célpontok ellen a táborban.

A Tűzfalcsoport arról is beszámol, 

a művelet során az izraeli erők földalatti robbanóanyag-raktárakat is találtak, az egyiket egy mecset alatti alagútban rejtették el.

Lefoglaltak tíz házilag készített pokolgépet, huszonnégy M16-os gépkarabélyt, nyolc pisztolyt és több száz töltényt. Elkoboztak több százezer sékelt (több tízmillió forintot) és több tucat kilogramm, robbanóanyagok készítéséhez szükséges vegyi anyagot.

Az „otthon és kert” fedőnevű hadműveletet után több mint háromszáz palesztin gyanúsítottat hallgattak ki, és közülük harmincat letartóztattak. Összesen kilenc palesztin vesztette életét. Az akció nem maradt válasz nélkül: palesztin fegyveresek a Gázai övezetből öt rakétát lőttek ki Izrael felé.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban foglalta vissza Júdea-Szamáriát (Ciszjordánia) Jordániától, mely 1948 óta tartotta megszállás alatt. A Pest megyénél is kisebb területen jelenleg körülbelül 2,2 millió arab és közel hétszázezer zsidó él. Az övezetet három zónára osztották: az A zónát teljes egészében a Palesztin Hatóság ellenőrzi, a B zóna közös izraeli–palesztin fegyveres és palesztin polgári ellenőrzés alatt áll, a C zónát pedig teljeskörűen Izrael igazgatja.

A fenti események minden objektív mérce szerint terroristaellenes beavatkozásnak tekinthetőek, hiszen Izrael szempontjából rendkívüli fontos, hogy az ellene szervezkedő palesztin és más arab terrorista sejteket időben eliminálja.

Minderről a magyar baloldali sajtónak sikerült úgy tudósítania, hogy a terroristákat tüntették fel jó színben, és az önmagát védő Izraelt a bűnös szerepében.

A 444 egyenesen azt sejtette a címben, hogy Izrael minden ok nélkül egyszer csak lecsapott egy ártalmatlan menekülttáborra.

A cikkben és az első két bekezdésben utalást sem tesznek az izraeliek motivációira, csak idézőjelesen írják le a „terrorista fellegvár” kifejezést, a palesztin egészségügyi minisztérium közleményével indítják az írást, miközben olyan képet mellékelnek, amelyet, ha bármelyik olvasó megnéz, egyértelművé válik, hogy itt Izrael valóban palesztin terroristák ellen harcol.

Miközben Izrael terroristák ellen harcol egy terrorista fészekben, ahol egy úgynevezett Dzseníni Zászlóalj nevű paramilitáris alakulat tartózkodik, a hazai és nemzetközi balliberális média Izraelt próbálja meg beállítani bűnösnek.

Holott a Dzseníni Zászlóalj nevű palesztin fegyveres csoport arról ismert, hogy a szamáriai terület terrorszervezetei közötti kommunikáció és összeköttetések fő intézője, illetve az izraeli hatóságok (rendőrség, hadsereg, határvédők) megfigyeléséért és felderítéséért is ők felelnek.

A Tűzfalcsoport azt is kiemeli, hogy a 444 meg sem említi a hivatalos izraeli álláspontot, amely egyértelműen rögzíti:

„nem a palesztinok ellen harcolunk, hanem Irán terrorista ágai ellen a térségben, a palesztin Iszlám Dzsihád és a Hamász ellen, amelyeket Irán finanszíroz, azzal a céllal, hogy a regionális stabilitást aláássák. Az Iránból érkező pénzek a terror központjává teszik a dzseníni menekülttábort, és a lakosság elleni támadásokat segítik elő.”

 – nyilatkozta az akció kapcsán Izrael külügyminisztere, Eli Kohen.

A 444-nél már csak a Jámbor Andráshoz közel álló Mérce kezdett nagyobb felmentésbe a fegyveres dzeníniek kapcsán. Ők gyakorlatilag áldozatként mutatják be a terroristákat. Azt próbálják beadni a Mércét olvasóknak, hogy a fenti képen is látott terroristák „a menekülttábor biztonságát voltak hivatottak” garantálni.

A fenti 444-es módszert követik ők is, a Palesztin Hatóság közleményeit kritika nélkül átveszik. Így olyan megállapításokat tesznek, mint:

„a katonai buldózerek több, a dzseníni menekülttáborba vezető utat tönkretettek”

és „az IDF elzárta a menekülttábort az orvosi segítségtől.”


A Tűzfalcsoport megerősíti: természetesen egyik állítás sem igaz. Az izraeli fegyveres erőket kizárólag a terrorista infrastruktúrák (utak, raktárak, kiképzőtáborok, robbanószer-összeszerelő üzemek) ellen vetették be. Az izraeli hadsereg nem akadályozta az elsősegély-nyújtást az érintett területen. Erről több videót is feltöltöttek a Twitter-oldalukra.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Jámbor Andráshoz közel álló Mérce a palesztin narratívát erősíti, hiszen a lap egyik munkatársa, Tóth Csaba bensőséges kapcsolatot ápol Palesztin Állam Budapesti Nagykövetségével. 

Nemrég, pont abba a dzseníni terroristafészekbe küldték ki tudósítani, ahol az izraeli védelmi erők több robbanószerkezetet, bombákat és egyéb kézi lőfegyvereket foglaltak le, több terroristát pedig elfogtak.

Tóth Csabáról már korábban írt a Tűzfalcsoport, ő az a mércés újságíró, aki a palesztin terroristák híreit előszeretettel posztolja a közösségi oldalára, nemegyszer konkrét fegyveres erőszakot bemutató videókat is megosztott. Természetesen az erőszak, a „terror” különböző formája sosem állt távol a hazai és nemzetközi újhullámos kommunista szervezetektől sem, gondoljunk csak az idei Antifa-támadásokra.

Borítókép: Füst tör a magasba az izraeli hadsereg terrorellenes művelete során a ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án (Fotó: MTI/AP/Madzsdi Mohamed)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.