Karácsonyék alapítványai támogatják a szélsőbaloldal aktivistaképzőit

A Megújuló Magyarországért Mozgalmat Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd hozta létre még 2014-ben. A szervezet kuratóriumában olyan politikusok is szerepet kapnak, mint Szabó Tímea vagy Tordai Bence. Az alapítvány több szálon is támogatja az olyan szélsőbaloldali aktivistaképzőket is, mint a pedofil- és antifa-botrányokban való érintettség gyanújába keveredett Jámbor András-féle Szikra Mozgalom nyári tábora. Az alapítvány kapcsolatban van olyan, az Európai Parlament által támogatott alapítvánnyal is, amely szintén szélsőbaloldali aktivistaképzőket támogat hazánkban. A genderideológiával is foglalkozó uniós alapítvány kurátorai között feltűnik Gwendoline Delbos-Corfield, a Magyarországot elítélő jogállamisági jelentés vezéralakja.

2023. 08. 09. 4:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd több szálon is támogatja a brutális embervadászatig fajuló budapesti Antifa-akciókban való részvétel gyanújába és az egyik tagjának élettársa révén pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalmat, illetve annak nyári ifjúsági csapatépítését – tudta meg lapunk. 

A Szikra Mozgalom bodajki ifjúsági aktivistaképző táborát három éve segíti anyagi forrásokkal például a Párbeszéd zöldalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány, amelynek kurátorai között olyan személyek is tevékenykednek, mint Szabó Tímea és Tordai Bence, a párt országgyűlési képviselői. 

 

Jámbor András és Tordai Bence egymást támogatják. Fotó: Facebook

Ez azért is különös, mert az alapítványt elvileg nem szélsőbaloldali célokra és agitációra hozta létre a Párbeszéd 2014-ben. A Megújuló Magyarországért Alapítvány honlapja szerint a céljuk „a zöld–baloldali értékvilág bemutatása és népszerűsítése, a tevékeny társadalmi felelősségvállalás elősegítése”, amely inkább a környezettudatosság erősítésének tűnik. Az úgynevezett „közösségépítés” érdekében elkezdték a hálózatépítést is, ennek vezérhajója lett az a Zöld Terasz Alapítvány, amelyet Scheiring Gábor, a Párbeszéd politikusa alapított, de a kuratóriumba bevették Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselőt, aki  – mint azt lapunk már korábban megírta – a Karácsony Gergely kampányát finanszírozó 99 Mozgalom koordintátora volt. Legalábbis az erről szóló titkosszolgálati jelentés szerint Perjés fizette be részletekben azt a több mint félmilliárd forintot a 99 Mozgalom számlájára, amely részben euróban és fontban érkezett, eddig teljesen tisztázatlanul.  

A Megújuló Magyarországért Alapítvány egyébként nemcsak a Szikra aktivistaképzését támogatja, a nemzetközi Green European Foundationnal (GEF) együttműködve 2023 tavaszán és őszén négy, egyenként egynapos „zöldaktivista-képző tréningnapot” tartanak (tartottak), és az aktivistáknak nyári egyetemet is szerveztek. A GEF azonban szintén nem csak a környezetvédelemmel foglalkozik, bár a szervezet egy olyan európai szintű politikai alapítvány, amelyet az Európai Parlament finanszíroz és kapcsolatban áll más európai zöldszereplőkkel, mint például az Európai Zöld Párt és az Európai Parlament Zöldek Csoportja. 

 

A GEF egyik fő profilja azonban jól illeszkedik az uniós liberális genderpolitikához is, a legfontosabb céljai között szerepel ugyanis „a nemek közötti egyenlőségre való törekvés és a megkülönböztetés minden formája elleni küzdelem, beleértve a szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetést  is”

Mint a programjukban írják, a GEF a feminizmus és a gender témáját a legkülönfélébb formátumokon és különböző kontextusok figyelembevételével akarja feltárni. A zöldpolitika álarcában a Párbeszéd aktivista táborainak uniós támogatója természetesen foglalkozik a migrációval is. Mint közlik, különös figyelmet fordítanak azokra a projektekre, amelyek elősegítik az integrációt, a társadalmi befogadást és a migránsok, menekültek és menedékkérők jobb életminőségét. 

Ezek után nem meglepő, hogy a kurátorok között Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, a Karácsony Gergely vezette főváros brüsszeli irodájának vezetője mellett olyan uniós politikus is szerepet vállalt, mint Gwendoline Delbos-Corfield uniós zöldpárti politikus. 

Mint ismert, Corfield volt annak a jogállamisági vizsgálatnak a vezetője, amely alapján újabb, hazánkat elítélő jelentés születhetett a hírhedt Sargentini-jelentés mintájára. A Gwendoline Delbos-Corfield által fémjelzett jelentés pedig többek között azért ítéli el Magyarországot, mert szerintük „nem teljesítjük hatékonyan a feladatunkat az etnikai kisebbségekkel, az LMBTIQ-személyekkel kapcsolatban”.  

borítókép: Jámbor András most csak a Facebook-oldalán keresztül kommunikál (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.