Tovább gurulnak a dollárok: Korányi Dávid szervezete Tóta W. Árpád gyerekújságprojektjét is támogatja

Az Action for Democracy bejelentette, hogy támogatja a balliberális Magyar György-féle Magyar Civil Összefogást, Tóta W. Árpád Kispolgár elnevezésű gyerekújságprojektjét és a Jelen „Csak amit hallani szeretnél” bookazine-ját.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „demokratikus értékek előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítései” részeként az Action for Democracy bejelentette a következő, 2023/24-es évre szóló támogatásait. A döntés három kezdeményezést érint Magyarországon.

 

Magyar Civil Összefogás

A Magyar György-féle szervezet kuratóriumában olyan személyek foglalnak helyet, mint a balliberális tüntetéseken rendszeresen részt vevő Szalai Krisztina színművész, Janza György vállalkozó, Bíró László közgazdász és Pákozdi Éva mérnök.

 

KisPolgár – Közéleti Gyerekújság

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a baloldal varázsszere a „mikroadomány” – ebből működtetik majd a tervek szerint azt a mobilalkalmazást is, amely kisiskolás gyermekeket célozna meg kormányellenes, baloldali propagandával. Az elmúlt hónapok baloldali elszámolási botrányai alapján sokakban az a kép alakulhatott ki, hogy ahol mikroadományt emlegetnek, oda jó eséllyel külföldről adják a pénzt. A politikával és szexualitással is foglalkozó, KisPolgár elnevezésű mobilalkalmazásról pedig mindent elmond, hogy azt a HVG publicistája, az erősen megosztó Tóta W. Árpád hívja életre. Összeállításunk megdöbbentő részleteket mutat be a kisgyerekeket érzékenyítő appról és az abban közreműködő személyekről.

 

„Csak amit hallani szeretnél” – A Jelen hetilap bookazine-ja

A balliberális Jelen hetilap szerkesztőségének különleges „bookazine”-ja Magyarország jelenlegi „hibrid rendszerének” rejtelmeibe ássa bele magát. A bookazine Orbán Viktorra és politikai apparátusára összpontosítva vizsgálja az ország közelmúltbeli történelmet mozgató okozati láncot – írják az Action for Democracy közleményében.

Azt viszont nem közölték, hogy ezek az újabb médiumok mekkora összegű külföldi támogatásban részesülnek.

 

Kínos: Korányiék összekeverték a logókat

Korányi Dávidék durván összekeverték a logókat – szúrta ki a Mandiner.

Magyar György projektje helyett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) emblémája került az Action for Democracy sajtóanyagába.

Fotó: Hont András Facebook-oldala

„Ahol a szükség, ott a segítség!” – kezdte Hont András az új Facebook-posztját, amiben fényt derített arra, hogy Korányi Dávidék durván összekeverték a szezont a fazonnal, s – a publicista szavaival élve – Magyar György sokadik „nemzetmentő projektje” helyett a CÖF emblémáját sikerült feltüntetni az Action for Democracy sajtóanyagában. Azóta egyébként az Action for Democracy már cserélte az ominózus logót a sajtóanyagában.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Korányi Dávid volt az alapítója annak az Action for Democracy nevű amerikai szervezetnek, ami

a mostani tudásunk szerint négymilliárd forintnyi dollártámogatást gyűjtött össze a hazai baloldal számára.

Az első utalás már az orosz–ukrán háború kitörésének napján, a szervezet hivatalos bejegyzése előtt megérkezhetett a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt nevével fémjelzett baloldali kampányhoz.

Korányi Dávid egyébként korábban Bajnai Gordonnal és Szigetvári Viktorral együtt az Együtt 2014 párt alapítója is volt. A 2022-es kampányban általa felhajtott pénzek nagy része is a Bajnai és Szigetvári által irányított, DatAdat nevű cégnél landolhatott.

Borítókép: Tóta W. Árpád (Forrás: Blogstar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.