Kázmér 2024. március 4.
logo

Gyermekek balliberális agymosása mikroadományokból

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023.07.29. 05:45 2023.07.29. 09:28
Gyermekek balliberális agymosása mikroadományokból

A baloldal varázsszere a mikroadomány – ebből működtetik majd a tervek szerint azt a mobilalkalmazást is, amely kisiskolás gyermekeket traktálna kormányellenes, szélsőbaloldali propagandával. Az elmúlt hónapok baloldali elszámolási botrányai alapján sokakban az a kép alakulhatott ki, hogy ahol mikroadományt emlegetnek, oda jó eséllyel külföldről adják a pénzt. A politikával és szexualitással is foglalkozó, Kispolgár elnevezésű mobilalkalmazásról pedig mindent elmond, hogy azt a HVG publicistája, az erősen megosztó Tóta W. Árpád hívná életre. Összeállításunk megdöbbentő részleteket mutat be a kisgyerekeket érzékenyítő appról és az abban közreműködő személyekről.

Szélsőbaloldali politikai propagandával érzékenyítené a gyermekeket Tóta W. Árpád. A HVG gyűlölködő, obszcén stílusáról ismert publicistája őszre tervezi a gyermekeknek szóló „közéleti” mobilapplikáció elindítását Kispolgár elnevezéssel, amelyet a Media1-nek adott interjúban gyakorlatilag a kommunizmus évei alatt kiadott Pajtás című lap utódjának nevezett, hiszen szavai szerint „politikával foglalkozó gyerekújság több mint 30 éve nem volt Magyarországon”.

Kormányellenes pamflet, gyerekeknek

Tóta W. elmondása alapján egyebek mellett a háborúról, a járványról, valamint az uniós pénzekről szóló cikkekkel az akár 10 éves gyerekek „igényeire és érdeklődésére” koncentrálnak.

 

 

Ám a Gyerekújság.hu nevű tájékoztató oldalról – amelynek Tóta W. az alapító-főszerkesztője – ugyancsak kiderül, hogy az írások valójában balliberális, kormányellenes pamfletek.

A honlapon elérhető, Státusztörvény, tanárlázadás, diáktüntetések című mintacikkben például a következő részletek találhatók: „Gond van a tananyaggal és a tanítási módszerrel, de ezt te is tudod. (…) A kisebbek csak azt érzik, unatkoznak. (…) Mikor veszem hasznát annak, amivel ma szenvedek? (…) Nincs verseny, nem állhat elő egy ügyes, tapasztalt tanár jobb könyvvel vagy módszerrel. (…) Egy kezdő tanár ma 260 ezer forintot vihet haza havonta. A közértben dolgozó pénztáros fizetése viszont 300 ezerről indul és évről évre emelkedik. (…) A jelenlegi kormány 13 éve van hatalmon, így nehéz mást hibáztatnia a helyzetért, de azért megpróbálják”. Figyelemre méltó, hogy a cikkben az ellenzéki pártok véleményére a kormánnyal szembeni hiteles kritikaként hivatkoznak, s még azt is megemlítik, hogy „az ellenzék és a pedagógusok szakszervezetei a státusztörvényt bosszútörvényre nevezték át”. Az írás azzal az uszító mondattal zárul, hogy „hiszen ki akarna ezek után tanárnak állni?”

Kiskáté a szülők kioktatására

A portálon Tóta W. harcias hangvételű, kiskátészerű kérdezz-felelekben igyekszik elébe menni a gyerekek agymosását számonkérő bírálatoknak: „Önnek nem kell támogatnia, sőt az adójára sem tartunk igényt. Nincs egymással dolgunk. Köszönjük, minden jót”.

 

 

Emellett a publicista azzal riogatja a szülőket, hogy ők úgysem képesek tájékoztatni a gyermekeiket a közéleti (!) témákról, mert azok „bizonytalanságot és szorongást okoznak” a kicsiknek, akik legfeljebb online játékokban összeszedett, virtuális barátokkal merik megbeszélni az ilyesmit. Az azzal kapcsolatos aggályokra, hogy gyermekeknek nem való a politika, a HVG publicistája azt replikázza, hogy „ez tévedés, a mai politika vagy gazdaság semmivel sem veszélyesebb téma, mint a kovalens kötés vagy az Anjou-királyok kormányzása és pénzügyei”.

Tóta W. Árpád mellett az applikáció többi közreműködője is a balliberális oldalhoz köthető. Tanácsadóként vesz részt a projektben Polyák Gábor: a Soros-pénzekből támogatott Mérték Médiaelemző Műhely alapítója a 2022-es országgyűlési kampány idején Márki-Zay Péter sajtó- és médiapolitikáért felelős kabinetvezetője volt. Tóta W. elmondása szerint bekapcsolódik a fejlesztésbe Lisztesné Ritók Nóra is. Az Igazgyöngy Alapítvány alapítója gyakran politizál a jelentős eléréssel rendelkező Facebook-oldalán, a napokban például azt a fideszes törvénymódosítási javaslatot bírálta, amely megakadályozná a transznemű, férfiból lett nők nyugdíjba vonulását 40 évnyi munkaviszony után, amit a jog szerint csak a nők vehetnek igénybe.

A Pride kapcsán pedig a Mérce.hu cikkét osztotta meg, amely a homofóbnak titulált gyermekvédelmi törvényt bírálta, de rendszeresen teszi közzé a kormánnyal szemben kritikus, balliberális lapok tartalmait, mint a Telex, a 24.hu vagy a Hang.hu.

 

 

Szado-mazo és öklözős pornó

Szél Dávid pedig pszichológusként válaszol majd a gyermekek kérdéseire. Bár a Gyerekújság.hu-n például Szél Apapara nevű blogjára hivatkozva igyekszik alátámasztani a pszichológus szakmai kompetenciáját, a Facebook-oldal és portál elsősorban kormányellenes propagandafelületként működik. Az elmúlt hetekben egyebek mellett Novák Katalin államfőt bírálta, amiért aláírta a státusztörvényt. Emellett Szél hamisan azt állította, hogy a Libri állami kézbe került, s – a Kispolgárban vállalni tervezett szerepe fényében – meglehetősen ironikus módon úgy vélte, a magyar gyerekek háborús kormánypropagandának vannak kitéve. Még azt is sérelmezte, hogy hazánkban rendkívül alacsony Zelenszkij ukrán elnök népszerűségi indexe.

Az Apaparán a legszélsőségesebb woke jegyében fogant írások is megtalálhatók. Ezek közül a leginkább aggasztó a pornó és a gyermekek viszonyáról szóló hosszas értekezés. A jövő ellövelt, vagy Future has cum elnevezésű írásnak már a címe is botrányos. Az ízléstelen szójáték az angol „cum” kifejezésen alapszik, amely ondót jelent, de a kiejtett alakja a „jönni” szóéval azonos.

 

 

A terjedelmes cikkben Szél természetesnek állítja be, hogy egy 10 éves gyermek már látott pornót, s azt járja körül meglehetősen visszataszító érzékletességgel – szinte kéjelegve –, hogy szerinte ilyenkor mit élhet át egy kiskorú: „Csattogást hallasz és szenvedést (…) Nézed a ritmikusan mozgó nő testén a sziklaszilárdan meredező melleket, amik egész mások, mint anyukádé (…) Hevesen dobog a szíved, nem tudod eldönteni, mi miért van, csak azt látod, hogy a barátod vigyorogva mutatja a telefont. Elfordítod a fejed, de aztán visszanézel. Azt látod, hogy a férfi a péniszét a nő szájába tolja. A nő nyög, mintha öklendezne (…) aztán elkezdi a férfi péniszét rángatni a nő, majd az arcába placcsan valami, amiről fogalmad sincs, mi lehet”. Érthetetlen okokból Szél még olyan extrém pornóműfajokat is megemlít, mint a BDSM (szado-mazo), valamint a fisting (öklözés). A pszichológusnak a téma iránti megszállottságát mutatja, hogy a pornóipar történetét, a profitjának a növekedését, valamint a különböző pornóoldalak elérési eredményeit is részletesen lajstromba veszi.

 

 

„Mikroadományok” és cégháló

A Kispolgár nevű alkalmazás finanszírozását – több baloldali projekthez, például Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely elszámolási botrányba keveredett mozgalmához hasonlóan – ugyancsak mikroadományokból oldanák meg. A támogatások begyűjtésére is létrehozott Gyerekújság.hu-n hat különböző adományozható összeg közül lehet választani. Érdekesség, hogy az adható legkisebb donáció 2500 forint, amelynek a My 2 cents (magyarul: Az én két centem) angol elnevezést adták. A Nagypolgár gombra kattintva pedig 100 ezer forintot vonnak le a támogató számlájáról.

 

A Kispolgár Nonprofit Kft. Tóta W. Árpád eléggé változatos profilú céghálóját bővíti. Az ugyanarra a törökbálinti címre bejegyzett Barnetto HACCP Élelmiszeripari és Szolgáltató Kft.-nek például iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem a főtevékenysége, a Barnetto Bt.-nek pedig az egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás. Az „Exit.hu” Bt. folyóirat, időszaki kiadvány kiadásával foglalkozik. Míg a Kispolgár Nonprofit Kft.-ben a publicista egy személyben ügyvezető-tulajdonos, a többi cégben Tóta Márta, Tóta Béla és Tóta Júlia Anna is betöltik e pozíciók valamelyikét. Az „Exit.hu” Bt.-nek a szintén HVG-s újságíró Földes András a társtulajdonosa.

Borítókép: Tóta W. Árpád (Forrás: Blogstar)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.