Szánthó Miklós: Az igazi Amerikában sok barátunk van, csak meg kell találnunk őket

Az Alapjogokért Központ főigazgatója az amerikai útjáról úgy fogalmazott: Magyarország nemcsak partner, hanem sokszor példa is az amerikaiak számára.

2023. 09. 22. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét tapasztalatai alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy egyre inkább valósággá válik a „liberálisok rémálma”– fogalmazott Szánthó Miklós az Origónak adott interjúban, hozzátéve, hogy az ijesztgetés helyett azonban a munkára helyezik a hangsúlyt, hogy a közeljövőben valóban megvalósítsák azt, amitől a liberálisok a legjobban tartanak. Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint ugyanis nincs olyan, ami jobban frusztrálja a globalista-progresszív oldalt annál, mint hogy a nemzeti erők összekapaszkodnak, és együttes erővel veszik fel a küzdelmet velük szemben. Mint mondta:

– Ez a liberális őrület ugyanis mindenhol ugyanazokat az alapértékeket támadja, ugyanazokat a kihívásokat állítja elénk, legyen szó az illegális migráció támogatásáról vagy a gyerekek genderügyi agymosásáról.

 

Kompromisszum a valósággal

– Bármerre is nézünk a nyugati világban, azt látjuk, hogy a liberálisok az Isten, a haza és a család szentségének lerombolását vették a fejükbe – fűzte hozzá. Szánthó szerint ezzel a progresszív gőggel szemben azonban mindenhol erősödik az ellenállás. – Hisszük, hogy a józanság ereje utat keres magának a cselekvéshez. Az amerikai tapasztalatok, Trump példája is csak azt támasztja alá, hogy a baloldal semmitől sem fél jobban, mint az igazságtól – ezért mondják, hogy olyasmi nincs is. Tévednek, de hát ők a valósággal sosem kötöttek kompromisszumot – vélekedett.

Az Alapjogokért Központ vezetője arról is beszélt, a nyugati civilizációban ugyanazok a baloldali őrületek söpörnek végig: még a jelszavaik, a rigmusaik, a transzparenseik is ugyanazok Washingtontól kezdve Párizson, Rómán át Budapestig és Varsóig. – Ez nem meglepő, bő harmincéves előnyük van, hiszen a liberálisok a politikai-tudományos-agytröszti és médiahálózataikat már jóval a konzervatívok előtt megszervezték. Ennek kiépítését a korszellem és a nagy országok baloldali kormányai is támogatták évtizedeken át, „természetesen” az emberi jogok, a liberális demokrácia, legújabban meg a „társadalmi igazságharc” jegyében – fejtette ki, kiemelve, hogy hű segítőjükké pedig azok a magukat filantrópnak nevező politikai aktivistavezérek, mogulok szegődtek, mint amilyen Soros György vagy a fia is, akik több milliárd dollárnyi pénzt fektetettek az érzékenyítésnek nevezett politikai agymosókampányokba. – Sorosék és a társutas progresszív hálózatok és elitek arra törekednek, hogy kizárólag ők dominálják a nemzetközi intézményeket, a közbeszédet, hogy átalakítsák a nyelvi készletet, uralják a médiát. Röviden: ostrom alá vették a kulturális szuveneritást  – tette hozzá.

Szánthó Miklós és Eric Burlison kézfogása. Forrás: Facebook

 

Elismerés Amerikából

Szánthó Miklós szerint egy dolgot nem tudtak foglyul ejteni: ez pedig a józanságra vágyó amerikaiak és európaiak tömegei, akik biztonságban és múló divathóbortok káros befolyásolása nélkül akarják felnevelni gyermekeiket. – A konzervatív jobboldal pedig szerte a világon pontosan ugyanazt akarja, amit a józan emberek, így a mi legfőbb erőforrásunkat ők jelentik. Az Alapjogokért Központ a nemzetközi kapcsolatrendszerével ennek a konzervatív összeszerveződésnek kíván a motorja lenni – vélekedett. Kiemelte: 

Feladatunk, hogy világszerte hasznos cselekvői legyünk egy új, konzervatív reneszánsznak, ahol az LMBTQIA+ őrület hamis bálványait ledöntik a józan polgárok, és visszaadják az életet a normalitásnak.

Az amerikai látogatásával kapcsolatban Szánthó Miklós úgy fogalmazott: megerősödött benne az, hogy igazából két Amerika van. Egy szó szerint is alvó ügynökhálózat, a Biden-rezsim és elitjei, valamint a hit erejében, a munka nemességében, a család szentségében élő USA. Tehát ezek a viták ott is jelen vannak – sőt sokkal élesebben vannak jelen, hiszen igazából ez az egész woke ideológia az amerikai baloldal ideggázhatású exportcikke. – Épp ezért az ottani jobboldal talán még inkább látja, hogy ez a pszichológiai nyomásgyakorlás, a jóemberkedő liberális dáridó tombolása milyen veszélyeket rejt a társadalmakra, ezért azt javasolják, kergessük vissza ezt a rossz szellemet a palackba addig, amíg csak lehet. 

Az Alapjogokért Központ vezetője arra is kitért, az illegális migráció elleni fellépéssel kapcsolatban a texasi partnerek érdeklődve hallgatták a magyar határvédelem tapasztalatait és hatékonyságát. A családpárti republikánus kongresszusi képviselők elismerően szólnak a magyar család- és gyermekvédelem irányáról. A konzervatív média pedig megsüvegeli Magyarország eredményeit. 

Az igazi Amerikában sok barátunk van, csak meg kell találnunk őket.

– Az Egyesült Államokban eltöltött néhány nap alatt egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy Magyarország nemcsak partner, hanem sokszor példa is az amerikaiak számára. Beszédes, hogy az egyik tárgyalópartner, egy Trump-párti képviselő szó szerint azt mondta nekem: Make America Hungary again! (Tegyük újra Amerikát Magyarországgá!) –  idézte fel.

Szánthó Miklós arról is beszélt, a genderideológia, a határvédelem, az illegális migráció elleni fellépés fontossága, a békevágy, de minimum a háború finanszírozásának leállítása is összeköti a világ konzervatívjait. Kiemelte: 

Tekintettel arra, hogy nemcsak az agresszor Putyin, de Bidenék is kontrollálatlanul öntik a pénzt és a fegyvert a harctérre és amögé, Ukrajnát és Oroszországot rá kell kényszeríteni a tűzszünetre és a béketárgyalásokra, és erre a gazdag, de inkompetens EU helyett csak az USA képes, pontosabban egy erős Amerika, de annak vezetése ma gyenge ehhez.

– Trump viszont nem indított háborút, és ciklusa alatt Moszkva sem mert, sőt az Ábrahám-megállapodásokkal békét teremtett a Közel-Keleten. Ő az az erős vezető, aki erre képes lenne Ukrajnában is – ezért közös, magyar és amerikai jobboldali érdek, hogy jövő novemberben csere legyen a Fehér Házban –  vélekedett Szánthó Miklós.

 

Borítókép: Szánthó Miklós az amerikai látogatása során (Forrás: Facebook/Szánthó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.