Nem csak a budapestiek rajonganak a Városligetért, a nyáron kétmillióan látogattak el oda

A régebben jócskán lepusztult park most családi élményparkká változott – fogalmaznak a látogatók.

Forrás: Metropol2023. 10. 11. 17:12
A megújuló Liget
2021.08.16. Budapest Városliget, Olof Palme ház, játszótér, Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordot döntött az idei nyár, összesen kétmillió látogatója volt a Városligetnek – írja a Metropol. A lap stábja meglátogatta az ikonikus intézményeket és tereket és megkérdezte a látogatók véleményét is. 

Az emberek többsége rajong a gondozott és igényes zöldfelületért, a levegő és a terület tisztaságáért és azért, hogy Budapest sok más, fővárosi fenntartású parkjával ellentétben, itt sok kuka van, a környezet pedig gyermek- és állatbarát. A régebben jócskán lepusztult park most családi élményparkká változott – fogalmaznak. Emlékeztettek arra is, hogy a park felújítása tíz éve kezdődött és a kezdeti elképzeléseket is túlszárnyalta a Liget Budapest projekt, pedig még nem is zárult le a fejlesztés. 

Idén nyáron csak a Magyar Zene Házába 400 ezren látogattak el, ami azt jelenti, hogy rövid idő alatt utasította maga mögé népszerűségben az összes hazai kulturális intézményt, és a fővárosi kulturális élet meghatározó szereplője lett. Emellett érdemes megjegyezni, hogy ez lett az ország egyik legtöbbet posztolt épülete is, számtalan fotón, videón köszön vissza többek között ikonikus üvegfala.

A lapnak egy édesanya arról beszélt, hogy majdnem minden héten két-három alkalommal kijárnak a ligetbe, Újpestről. „Kimondottan az új Városliget közege az, ami miatt eljövünk ilyen messzire. Persze a fiammal mindig eltöltünk pár órát a játszótéren” – részletezte. Egy tatabányai látogató azt mondta:

„A Városliget tervezőinek rettentő sok like-ot küldök! Nagyon odavagyok az egészért! A tér tervezése, ahogyan az utak vannak, hogy rengeteg kuka van kihelyezve. A kutyások is mások itt, valahogy sokkal felelősségteljesebbek, a kutyusok jól neveltek” – összegzett. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.