A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Magyarország szuverenitásáról és a nemzeti konzultációról is beszéltek az Országgyűlésben

Brüsszel nem kérdezi meg az európai polgárok véleményét, a magyar kormány azonban megteszi ezt, ezért is indított nemzeti konzultációt.

Forrás: MTI2023. 11. 27. 22:23
ZSIGMOND Barna Pál
Budapest, 2023. november 27. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 27-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultációról és Magyarország szuverenitásáról is beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt az Országgyűlés ülésén – tájékoztat az MTI.

Magyarországon 2022-ben olyan dolog történt, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie a magyar demokrácia történetében: 

kiderült, hogy külföldi pénzekből finanszírozták az ellenzék kampányát.

 – mondta Varga Judit (Fidesz). Kijelentette: Magyarország demokratikus folyamatainak sérthetetlensége és a szuverenitás védelme érdekében ezért a jövőben, ha a civil szervezetek választáson indulnak, akkor ugyanazokat a játékszabályokat kell betartaniuk, mint amelyek a pártokra vonatkoznak.

A „nemzeti konzervatív oldal képviselői” továbbra is azon dolgoznak majd, hogy Magyarország függetlensége és önrendelkezése megmaradjon.

 Számunkra mindig a magyar érdek lesz az első – tette hozzá.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy reagált: „Brüsszel sorozatos hibái és a tengerentúli guruló dollárokért kuncsorgó hazai baloldal ténykedéseit nézve” kijelenthető, hogy „súlyos támadások veszélyeztetik a magyar szuverenitást és ezáltal a magyar emberek biztonságát”. 

Brüsszel egyértelművé tette, hogy egy olyan föderális európai szuperállamot vizionál, amelyben a nemzetállamok jogkörei teljesen leszűkítettek, 

Magyarország ezzel szemben az erős nemzetállamokra épülő Európában hisz.

– vélekedett Zsigmond Barna Pál. Szerinte a „szolidaritásvédelmi konzultáció” kérdéseit a magyar kormány évek óta minden uniós fórumon felveti, azonban Brüsszelben süket fülekre talált, ezért most a magyar emberekhez fordul, abban a reményben, hogy kérdéseikre jövő júniusban nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában világos és határozott választ kap.

Latorcai János (KDNP) napirend előtti Felszólalásában  kiemelte, hogy az Izrael elleni terrortámadások is rávilágítottak arra, hogy a migránsok saját, törzsi jellegű konfliktusaikat is exportálják Európába – közölte az MTI. 

A magyarok tudták és a 2015-ös nemzeti konzultáció során jelezték is, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás nem vezethet semmi jóra, Brüsszel politikáján változtatni kell.

– mondta. Hozzátette: ennek ellenére Brüsszel továbbra is azon dolgozik, hogy kvótákkal és egyéb adminisztratív intézkedésekkel a migránsok befogadására és a déli határzár megszüntetésre kényszerítse Magyarországot.

A 2015-ös nemzeti konzultáció eredménye kellően erős felhatalmazást adott, így születhetett meg a hármas határvédelmi rendszer, amelynek köszönhetően a magyaroknak nem kell állandó félelemben élniük – emlékeztetett.

Most ismét fontos, hogy minél többen elmondják véleményüket

– hangsúlyozta.

A nemzeti konzultációt elindulása óta az ellenzék különböző módokon megpróbálja gáncsolni, miközben Brüsszelben alaptalannak nevezik azt

– mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára

A kormány több mint tíz éve hatósági árakkal védi a családokat az áremelkedésektől, de Brüsszelben el akarják törölni a rezsitámogatást – emlékeztetett a konzultáció kérdéseiről szólva.

Európába idén háromszázharmincezren próbáltak illegálisan belépni, ebből százhetvenezren Magyarországon keresztül, Brüsszelben eközben új migrációs paktumot fogadtak el, amely egyrészt kötelező szétosztásról, másfelől a Magyarországon jól működő menekültügyi eljárások felülírásáról szól – figyelmeztetett.

Az Európai Bizottság egyik biztosa ma Kijevben tárgyal az ukrán uniós tagságról és arról, hogyan adjon az EU újabb ötvenmilliárd eurót többek között fegyverekre. Erről egyáltalán nem kérdezték meg az európai polgárokat, 

a magyar kormány azonban megteszi ezt, ezért is indított nemzeti konzultációt

 – közölte.

Vitányi István (Fidesz) az azonnali kérdésekkor arról kérdezett a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy miután „megtörtént a trónöröklés a Soros-birodalomban”, mit jelent az új vezető belépése, aki „nyíltan elkötelezett a migráció és az LMBTQ mellett” – tájékoztat az MTI.

„A kis trónörökös” már régóta aktív szerepet vállal a világpolitikában is – jegyezte meg, arra hivatkozva, hogy 

Alexander Soros Kijevben uniós jelképek alatt tárgyalt, feltehetőleg keleti szomszédunk EU-csatlakozásáról.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában aggasztó jelenségnek nevezte, hogy balliberális „alternatív hálózatok épülnek fel egész Európában”, és ezeknek vannak jól látható intézményei és láthatatlan tevékenységei is.

Ez egy egész Európát lefedő hálózat, a megvásárolt politikusok pedig ott ülnek minden nemzeti parlamentben

– mondta. Hozzátette: súlyos szuverenitási kérdéseket vet fel a guruló dollárokkal megvásárolt politikusok ügye, akik mindmáig nem árulták el, mit kértek tőlük külföldi megbízóik a támogatásért cserébe.

Viszonválaszában a kérdező megemlítette, hogy Soros György fia „hosszú küzdelemre készült fel a szuverenista erőkkel, így hazánkkal szemben”,

ezért is fontos a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása.

 Erre reagálva az államtitkár megjegyezte, „egy semmilyen demokratikus mandátummal nem rendelkező szervezet vezetőjeként” tárgyalt Soros Alexander egy hadviselő országban, Brüsszelnek ezért sürgősen magyarázatot kell adnia a történtekre.

Vejkey Imre (KDNP) az európai uniós ügyekért felelős minisztertől az azonnali kérdések között arról érdeklődött, milyen következményei lehetnek Magyarország kiállásának a brüsszeli politikával szemben – tájékoztat az MTI.

Brüsszel tombol, hiszen van itt Európában egy kis ország, Magyarország, amely a többiekkel ellentétben nem hajlandó úgy táncolni, ahogy Brüsszel és a Soros-birodalom fütyül

– mondta, hangsúlyozva, migráció helyett és a „genderideológiai őrülettel” szembeszálló családpolitikánk van, nem szállítunk fegyvert Ukrajnának, és kikérjük a magyar emberek véleményét a szuverenitásunkat veszélyeztető politikával szemben.

az állampolgárok szabadságának a nemzeti szuverenitás a feltétele, ezért fontos a nemzeti konzultáció sikere

– hangsúlyozta Vejkey Imre.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, alapításakor az EU a tagállamok kölcsönös együttműködésére épült, de ezt felrúgták, „a brüsszeli vezetőket rabul ejtette egy globalista elit, az emberek feje fölött kívánnak dönteni a legfontosabb kérdésekben”.

A közösség sorsát a brüsszeli bürokrácia és a Soros-birodalom transznacionális hálózata alakítja,

 Magyarország emiatt lóg ki a sorból – mondta. Hozzátette: egy erős felhatalmazáson alapuló egységes álláspont páncélként szolgálhat a megtámadott nemzeti szuverenitásunk védelméért folytatott küzdelemben.

Vejkey Imre a viszonválaszában hangsúlyozta: 

feladatunk az, hogy minden eszközzel megvédjük szuverenitásunkat és a keresztény civilizációt,

 miközben „Európa ma már nem ura önmagának”.

Érdemi változásra van szükség Brüsszelben, és érdemi változásra van szükség Strasbourgban, annak érdekében, hogy Európa visszatérjen a gyökereihez, és elfogadják azt, hogy Európa az erős nemzetállamok Európája kell, hogy legyen.

– hangsúlyozta az államtitkár.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.