A kormány egy héttel meghosszabbítja a határidőt

A nemzeti konzultációkat január 17-ig lehet visszaküldeni

2024. 01. 09. 8:34
Forrás: Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbította a kormány a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét, így azok, 

akik még nem töltötték ki a kérdőívet, január 17-ig ezt megtehetik.

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közölte, változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret. – A kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítja - jelezték, hozzátéve, hogy ennek alapján január 17-ig lehet visszaküldeni a kérdőíveket.
Hangsúlyozták: 

továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. Az erről szóló javaslat a következő uniós csúcstalálkozón újra napirenden lesz.


– A konzultációban erről a kérdésről is véleményt nyilváníthatnak a magyarok, mint ahogy több más, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról. Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál - fogalmaztak a közleményben.
 

A most feltett tizenegy kérdés mindegyike lényegében Magyarország szuverenitását érinti. A kormány álláspontja egyértelmű: elutasítja az Európai Unió vezetésének törekvéseit arra, hogy hazánk érdekeivel ellentétes intézkedéseket kényszerítsen ránk. 

Elsősorban gazdasági, illetve az ország és a magyar társadalom biztonságát befolyásoló kérdéskörökben várja a kormány az emberek válaszait.

Ezeken kívül szó esik a gyermekvédelemről és a magyar politikai életben tapasztalható külföldi beavatkozási kísérletekről is.

A kérdések között szerepel a rezsicsökkentés is, amelynek 2013-as bevezetése óta az Európai Bizottság több alkalommal is kísérletet tett arra, hogy a magyar családok életét alapvetően megkönnyítő kedvezmény felszámolására kényszerítse a kormányt. Az unió központjában nem nézik jó szemmel azt sem, hogy a magyar kormány védelmet nyújt az embereknek a háború következtében elszabaduló inflációval együtt többszörösére emelkedett banki kamatokkal szemben. 

Magyarország hosszú évek óta küzd az Európai Unió migrációs politikája ellen is,

 a kérdőíven arról is véleményt mondhatunk, elutasítjuk-e a migránsgettók létrehozását vagy elfogadjuk a brüsszeli migrációs terveket.

 Szintén az ország biztonságát érinti az ukrajnai háborúval kapcsolatos uniós politika. Brüsszel a kezdetektől fogva háborúpárti álláspontot képviselt, és fegyverszállítást sürgetett, a nemzeti konzultációban erről is nyilatkozhatunk, miként Ukrajna uniós csatlakozásáról is.

Kovács Zoltán, Magyarország nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a napokban közzétett videóüzenetében arról beszélt, folyamatosan növekszik a nemzeti konzultációt visszaküldők száma.

 – A mai napig 1,172 millióan küldték vissza a válaszaikat. Ebből is látszik, hogy egy rendkívül erős üzenet fogalmazódik meg. Egy olyan üzenet, amelyet Brüsszelben sem hagynak figyelmen kívül 

– mondta a Facebookon közzétett videóüzenetében Kovács Zoltán. Kifejtette, az európai baloldal képviselői még az ünnepek alatt is hangot adtak annak, hogy a migráció, a háború finanszírozásának kérdése, a rezsicsökkentés eltörlésében folyamatosan azon dolgoznak, hogy megkerüljék a magyar emberek akaratát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.