A KDNP támogatja Sulyok Tamás államfővé választását

Bölcs döntésnek tartja Simicskó István, hogy a miniszterelnök az Alkotmánybíróság elnökét javasolta köztársasági elnöknek.

Forrás: MTI2024. 02. 23. 9:17
_CZ_8096
20231109 Budapest Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A bizalom megvan iránta, biztos vagyok benne, hogy jó köztársasági elnök lesz – hangoztatta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, majd megjegyezte, hogy reményei szerint az új köztársasági elnök mielőbb megkezdheti munkáját. A frakcióvezető a közszolgálati televízió műsorában megerősítette: a frakciója egyhangúlag támogatja Sulyok Tamást.

Szándék és társadalmi elvárás is, hogy tovább szigorítsuk a gyermekvédelmi törvényeket. Ugyanakkor a rendszerváltás óta kevésbé kerültek a figyelem középpontjába azok a gyermekek, akik nem családban élnek. Éppen ezért most itt az ideje, hogy ezt a területet is átvilágítsa a kormány és szigorítsa a törvényeket

– emelte ki a politikus. Mint mondta, a kormány célja a családok támogatása, mert a gyermekek jelentik a jövőt.

A KDNP támogatja, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények ne évüljenek el, legyen „örök bélyeg azon emberen”, aki ilyen bűncselekményt elkövet – jelentette ki, hozzátéve, ez a társadalmi elvárás is.

Ne legyen lehetőség szabadlábra helyezésre ilyen bűncselekményeknél, ne kaphassanak kegyelmet és soha többé ne kaphassanak erkölcsi bizonyítványt azok, akik gyermekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket! Meglátjuk, hogy a baloldali pártok megszavazzák-e a szigorítást

– jegyezte meg a politikus, aki az EP-választások kapcsán közölte, hogy a Fidesz–KDNP közös listája hamarosan elkészül, a KDNP támogatja, hogy a listán Hölvényi György szerepeljen. A párt elképzelése, hogy a politikus továbbra is az Európai Néppártban képviseli a kereszténydemokrácia értékeit.

Fontos, hogy Európa visszatérjen a keresztény gyökerekhez, és jelentős változás következzen be az Európai Unió vezetésében

– mondta Simicskó István, majd közölte: a KDNP üdvözli a svéd miniszterelnök pénteki magyarországi látogatását, bizakodóan tekintenek a magyar kormányfővel történő tárgyalásra.

A Kossuth rádió reggeli műsorában is nyilatkozott Simicskó István, és emlékeztetett: Svédország korábban lejárató, rosszindulatú képet kialakító filmet forgatott Magyarországról és a baloldali politikusaik is ennek szellemében nyilatkoztak.

Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a svéd haderő korszerű eszközökkel és erős hadsereggel rendelkezik, a mintegy 25 ezer aktív katona mellett 36 ezer tartalékosa van. Svédországgal és Finnországgal így már 50-55 ezerrel több katonával számolhat a NATO – tette hozzá.

A politikus emellett reményét fejezte ki, hogy az orosz–ukrán háborúban a NATO részéről is a béke felé lesz elmozdulás.

Borítókép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.