Videón, amint bilincsben visznek el két börtönőrt a rendőrök a munkahelyükről

Nem volt jó ötlet a rabokkal üzletelni.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 02. 22. 16:48
Police,Lights,At,Night,In,The,City, rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt indítványozta a a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két börtönőr letartóztatásának elrendelését – adta hírül Magyarország Ügyészsége.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy észak-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként dolgozó két férfi illegális kapcsolatot tartott fenn az intézet különböző objektumaiban elhelyezett fogvatartottakkal és az őrmesterek 2023 októberében 

készpénzt fogadtak el azért, hogy tiltott tárgyakat vigyenek be az intézetbe.

A nyomozás eddigi beszerzett adatai arra utalnak, hogy az egyik felügyelő kifejezetten kereste a kapcsolatot a fogvatartottak rokonaival, akiket telefonon, de akár személyesen is igyekezett pénz átadására rávenni, amelyért cserébe hivatali kötelességének megszegését ígérte. Az egyik elkövető hatvanezer forintot vett át azért, hogy mobiltelefont és gyógyszert csempésszen be egy fogvatartottnak, míg a másik felügyelő két elítéltnek vitt be telefonokat 170 ezer forintért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult ügyekben a nyomozó ügyészség az NVSZ közreműködésével a hét elején bűnügyi akciókat szervezett, és elfogta az elkövetőket, szolgálati és lakóhelyükön kutatást hajtott végre, majd 

elrendelte őrizetüket és gyanúsítottként hallgatta ki őket.

A nyomozó ügyészek az egyik elkövető lakásán kábítószer fogyasztásához használt eszközöket, továbbá kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és a férfival szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt is pozitív eredményt mutatott.

Ügyészi indítványra a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa az egyik terhelt letartóztatását elrendelte, míg a másik elkövető esetében a bíróság ma, azaz csütörtökön dönt a kényszerintézkedés tárgyában. A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését.

A büntetés-végrehajtási intézet a szükséges személyügyi intézkedéseket megtette, a két érintett személy szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztette. A videón az elfogás és a kutatás látható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.