Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Dömötör Csaba: Birodalom vagy nemzetállamok?

Szombathelyen járt kampánykörútján a parlamenti államtitkár.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 10:55
DÖMÖTÖR Csaba
Fotó: Ruprech Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szombathelyihez hasonló találkozók jelentik a demokrácia lényegét. Fontos, hogy egy ilyen kampány idején akár százezrekkel tudunk találkozni és eszmét cserélni – jelentette ki Vas vármegye székhelyén Dömötör Csaba, számolt be a Vaol. A parlamenti államtitkár hozzátette: meghallgatva a polgárok véleményét akár visszajelzést is kaphatnak a munkájukról, de azt is megtudhatják például, mi az, ami őket leginkább érdekli és ez jelenleg a háború kérdése.

Az európai polgárok is hasonló véleményen vannak az Eurobarometer felmérése alapján, csak őket erről a politikusaik nem igen kérdezik meg

– húzta alá, majd hozzátette: eközben pedig az amerikai, a francia és a lengyel kormány katonák küldéséről, lehetséges atomháborúról beszél. Azonban szerinte a NATO nem úgy viselkedik, mint ahogyan egy védelmi szövetségnek kellene: sisakok küldésétől eljutottak a szárazföldi erők bevetéséig.

Az államtitkár megfogalmazása szerint Európa a háború és béke, valamint a birodalmi vagy nemzetállami törekvések között választhat június 9-én.

Dömötör Csaba annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Magyarországon csupán a Fidesz–KDNP pártszövetség képviseli a hazai érdekeket, az ellenzék évek óta idegen erők álláspontját helyezi előtérbe.

A rendezvényen Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke is felszólalt, aki rámutatott:

Ha béke van, akkor van munka, ha munka van, akkor pedig minden van, a háború viszont csak vért, halottakat és könnyeket jelent.

A rendezvény zárásaként Lenkai Nóra, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje foglalta össze az önkormányzati kampány eddigi tapasztalatait. Elmondása szerint az elmúlt hetekben rengeteg családot kerestek fel és az ezeken lezajlott beszélgetések azt bizonyították, hogy Szombathelyen változásra van szükség.

Fotó: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.