Klasszikus zenei élményekkel is készülnek az államalapítás ünnepén a Filozófusok kertjében

Ezúttal egy retrospektív filmzenei utazásra invitálnak a szervezők.

2024. 08. 16. 15:16
Budapest, 2021. április 25.
Szoborcsoport a Gellért-hegyen a Filozófiai Kertben (Filozófusok kertje), a Grúber József víztározó felett. Az alkotó Wagner Nándor szobrász, festõ Japánban alkotta legismertebb mûvét. A szobrok a világvallások reprezentánsait ábrázolják; Ábrahám, Ehnaton, Jézus, Buddha, Lao-ce egy körív öt pontján, valamint Assisi Szent Ferenc, Bódhidharma, Gandhi, egy, a körhöz kapcsolódó egyenlõ oldalú háromszög oldalán helyezkednek el. Wagner Nándor halála elõtt a szoborcsoportot Budapestnek ajándékozta, ahol azt a Gellért-hegyen állították fel 2001-ben.
MTVA/Nagy Zoltán
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország születésnapját ünneplő rendezvénysorozaton három napon át a komolyzene hangjai járják be a Filozófusok kertjét. A Gellért-hegy ikonikus helyszínén olyan ismert zenekarok lépnek fel, mint a Danubia Szimfonikus Zenekar, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara vagy a Modern Art Orchestra és Dés László. A programokat a Panorama Classical zenei szerkesztője, Gőz László ismertette a Szent István-nap nagykövetével, Szente Vajkkal.

A Panorama Classical évek óta a Szent István-nap látogatóinak egyik kedvence, hiszen mesteri módon ötvözi a komolyzenei élményeket a természetközeli piknikek idilli hangulatával. A szervezők idén is változatos programokkal igyekeznek a közönség kedvében járni. 

Ezúttal egy retrospektív filmzenei utazásra invitálnak, amelynek köszönhetően a némafilm időszakából származó dallamok mellett kevésbé ismert kompozíciók és filmes világslágerek is felcsendülnek.

A rendezvénysorozat augusztus 18-án a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekarának előadásával kezdődik, az est fénypontja pedig a Modern Art Orchestra fellépése lesz Dés László világhírű zeneszerző vendégszereplésével. Másnap a Danubia Szimfonikus Zenekar a klasszikus filmzenék világába kalauzolja a hallgatóságot: műsorukban olyan ismert dallamok is szerepelnek, mint a 80 nap alatt a Föld körül főcímdala vagy a Star Trek alaptémája.

Augusztus 20-án, Magyarország születésnapján a komolyzenei produkciók mellett interaktív programok is várják a vendégeket.

A foglalkozásokon a gyerekek és a felnőttek is megismerkedhetnek a fúvószenekarok történetével, régi hangszerekkel, sőt kipróbálhatják azt is, hogyan kell hangszert építeni. A napot a Magyar Honvédség Zenekarának koncertje zárja, amely a nemzeti ünnephez méltó hangulatot teremt.

A Szent István-nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk elérhetők a folyamatosan frissülő honlapon és az ünnepségsorozat hivatalos mobilalkalmazásában, ami letölthető a Play áruházból és az App Store-ból is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.