Az RTL-nek és Magyar Péternek Budapest után már nem érdekes az árvíz

A kormányszóvivő a közösségi oldalán mondta el véleményét Magyar Péter tevékenységéről.

Forrás: Facebook2024. 09. 23. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalán fogalmazott meg kritikát Magyar Péterrel szemben Vitályos Eszter kormányszóvivő. „Az RTL-nek és Magyar Péternek Budapest után már nem érdekes az árvíz!” – kezdte a bejegyzését a kormányszóvivő, majd kiemelte: 

Az ország nemcsak Budapestből áll, a bajaiakat, a mohácsiakat is meg kell védeni. 

Vitályos Eszter hangsúlyozta: a kormánynak továbbra is az árvízi védekezés és a Duna-parton élők biztonsága a legfontosabb.

A »kirakatvédekezést« pedig hagyjuk a Tisza Párt elnökének

– olvasható a bejegyzésben. 

Vitályos szavaival egybecseng, hogy a ma reggeli Árvízinfón az RTL már teljesen más téma irányába próbálta terelni a beszélgetést, amikor a miniszterelnököt kérdezte. Magyar Péter pedig, korábban több vitafelkérést is elutasított, arra hivatkozva, hogy ő most a homokzsákokat pakolja, de tegnap már azzal foglalkozott, hogy kiket ültet be a Fővárosi Közgyűlésbe. 

 

Magyar Péter leszerepelt az árvíz közben előadott színjátékával

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, már több közéleti szereplő is szót emelt a Tisza Párt elnöke ellen, aki többször kifejezetten káros megnyilvánulásokat tett az árvízi védekezés alatt. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője felhívta rá a figyelmet: 

Magyar Péter álhíreket terjesztett, még a gátakon is rendre a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta, illetve komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe. Ez a helyzet annyira kellemetlenné vált körülötte, hogy a hét második felében már a saját követői sem kedvelték, és lájkokat kellett kunyerálnia, illetve vásárolnia, így hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett az „ellenzéki messiásnak”.

 

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook/Magyar Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.