A kutyapárt átvette Hegyvidéket, első dolguk volt megemelni a saját fizetésüket

Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) XII. kerületi polgármester felemelné a lakossági parkolási díjat. Ezt azzal indokolta: akinek van autója, az gazdag, tehát fizessen. Amit viszont már az alakuló testületi ülésen megszavaztatott, az a saját képviselőinek a fizetése. A helyi Fidesz szerint ezzel félmilliárd forint pluszköltséget teremtettek a XII. kerületi önkormányzatnak.

2024. 10. 03. 16:54
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalakult a XII. kerületi képviselőtestület, Kovács Gergely (MKKP) polgármester első dolga az volt, hogy felemelte a képviselői juttatásokat. Ismert: a XII. kerületi képviselői-testületben az összes egyéni körzetet kutyapártos-momentumos jelölt nyerte, az ellenzéket adó Fidesz csak kompenzációs listán jutott be a testületbe. 

„A megválasztott kutyapárti képviselőknek és a polgármesternek közel négy hónapjuk volt felkészülni a hatalom átvételére. Az eltelt hosszú idő a képviselő-testület mai alakuló ülésén – sajnos – nem látszódott rajtuk, pedig szabad bejárásuk volt a hivatalba, a kollégák segítettek nekik. A Hegyvidék érdekében remélem, hogy idővel majd felnőnek a feladataikhoz” – írta Fonti Krisztina, a Fidesz–KDNP képviselőcsoport vezetője. 

Beszámolt arról is: a kutyapártos-momentumos többség megszavazta a képviselők megemelt juttatásairól szóló javaslatot, ami közel félmilliárd forint többletterhet jelent majd a kerületnek. A Fidesz–KDNP-frakció nemmel szavazott.

„A parkolásról szóló közbeszerzés megtorpedózása pedig a jelentős anyagi veszteségen túl parkolási káoszhoz fog vezetni, aminek elsősorban az itt élők isszák meg majd a levét. Kovács polgármester azt a korábbi javaslatát is megismételte, hogy sokszorosára tervezi emelni a Hegyvidéken élők parkolási díját.” 

Mert, mint utalt rá, akinek autója van, az gazdag és fizessen

– emlékeztetett Fonti Krisztina, aki hozzátette: a júniusi választáson majd 30 ezren szavaztak az egyéni képviselőjelöltekre. A Fidesz–KDNP a szavazók 40,3 százalékának bizalmát élvezi.

Ez nagy felelősséget jelent, aminek megfelelve küzdeni fogunk az elért eredmények és a kerületben élők érdekeinek megvédésért

– húzta alá a kormánypárt frakcióvezetője. 

Kovács Gergely nemrég egy interjúban azt mondta, hogy a következő ciklus alatt 70 millió forintot fognak megspórolni azzal, hogy csökkentik a bizottságok számát. Ami meg is történt, ám a képviselői juttatások felemelése ennek a többszörösét viszi majd el a költségvetésből.

A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt, hogy a parkolási tender elutasítása, a rendszer leállását okozhatja, ami napi hétmillió forint bevételkiesést okoz az önkormányzatnak. A bizottságok szűkítése valójában nem a spórolásról szól, inkább az ellenzék tagjainak a visszaszorításáról. Ráadásul 34 éve töretlen a gyakorlat, hogy a hatalmat ellenőrző pénzügyi bizottság elnöki posztját a legnagyobb helyi ellenzéki párt adja. Kovács Gergely most ezen változtatna: kutyapárti elnököt akar. Ráadásul ebben a bizottságban 8:1-es Kutyapárti Koalíció–Fidesz arányt akar kialakítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.