A Kutyapártnak nem sikerült felnőnie a városvezetés feladatához

Stabil pénzügyi háttérrel adta át a kerületet a leköszönt polgármester csapata.

2024. 10. 12. 17:58
szb20131104_2360

Turul szobor a Böszörményi , Németvölgyi és az Istenhegyi út sarkán. Fotó: Székelyhidi Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Közel négy hónapja volt a XII. kerület új vezetésének arra, hogy felkészüljön a városvezetés feladatára, de az alakuló ülés alapján ez nem sikerült nekik – mondta a Mandinernek Fonti Krisztina, aki szerint továbbra is kiváló önkormányzati apparátus dolgozik a kerületben, lelkiismeretes, hozzáértő szakemberek, akik értik a dolgukat.

Kiváló állapotban, stabil pénzügyi háttérrel adtuk át a kerületet. Ezt az alakuló ülésen a kutyapárti többség is elismerte, hiszen az év első hét hónapjának pénzügyi beszámolóját egyhangúlag fogadták el. Tíz hónap után a tartalék 96 százaléka még rendelkezésre áll, így a Hegyvidéknek 244 milliós a tartaléka, 635 milliós szabadon felhasználható fejlesztési forrása van

– emelte ki a volt alpolgármester. Hozzátette: Kovács Gergely, az új polgármester a nyarat nem a felkészülésre, hanem arra használta, hogy tisztességesen dolgozó köztisztviselőket rágalmazzon. Mindezt úgy, hogy nem feltűnő, de érdemi hibákat ejtett a nyilatkozatai során.

Fonti az interjúban reagált Kovács Gergelynek arra a megjegyzésére is, hogy a kerületi tűcsereprogram mellett be lehetne vezetni a fűcsereprogramot is.

Eddig is köztudott volt, hogy Kovács Gergely nem tud elszakadni a drogoktól, és a jelek szerint ez nem változott azzal, hogy polgármester lett. Már a választási kampányban is téma volt az a nyilvános beismerő vallomása, miszerint nemcsak drogfogyasztó, de éveken át drogtermesztésből élt. Már rég el kellett volna döntenie, hogy mi a fontos számára: a drogok vagy a kerület felelős vezetése. Úgy tűnik, hogy sajnos az előbbi, ugyanis a megválasztása után is többször eldicsekedett azzal, hogy tíz évig élt drogkereskedelemből

– emlékeztetett Fonti. Szerinte Kovács Gergely az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseivel, illetve a turulszobor körül kialakított vitával a lényegről akarja elterelni a figyelmet, és ideológiai alapú politizálást valósítana meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Székelyhidi Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.